ZET: Upozorenje uoči najavljene snježne fronte

ZET: Upozorenje uoči najavljene snježne fronte

Zagreb bi, prema najavama, mogao uskoro prekriti novi snježni pokrivač! S obzirom na to da se na gradskim cestama do kraja tjedna očekuju veće količine snijega u pripravnosti su sve naše službe.

Uoči najavljene snježne fronte, koliko god je to moguće, djeluje se preventivno. Ponajprije, pripremom infrastrukture, vozila i osoblja kako bi se u najvećoj mjeri osigurala što bolja prometna povezanost tijekom zimskih uvjeta na cestama.

Za nesmetan tijek prometa brinut će i zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice već su pripravne za čišćenje koridora te će održavati prohodnost na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija u programu su prioritetnog čišćenja od snijega. U koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba održavat će se što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza.

Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih nesigurnih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje. Zato, tijekom snježnih uvjeta u gradu, savjetujemo ranije kretanje prema odredištu.

Iako je sve učinjeno kako bi se izbjegli ozbiljniji poremećaji u prometu, u slučaju poteškoća na koje ne možemo preventivno utjecati, besplatna telefonska linija 0800 200 060 bit će otvorena neovisno o uobičajenom radnom vremenu Kontakt centra.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply