PBZ ZAGREB INDOORS: Draganja pobjedio u paru Dodiga i Ćorića, Androić izgubio od Baghdatisa

PBZ ZAGREB INDOORS: Draganja pobjedio u paru Dodiga i Ćorića, Androić izgubio od Baghdatisa

Drugi dan PBZ Zagreb Indoorsa  Borna Ćorić je opet izašao na teren, ovaj put u paru s Ivanom Dodigom, međutim samo sat vremena trebalo je Marinu Draganji i Fincu Henri Kontinenu da dođu do pobjede u dva seta rezultatom 6:4,6:3.

Dodig i Ćorić imali su veliku priliku u drugom setu da se vrate u meč kod rezultata 4:1, međutim Draganja i Kontinenu brzo se vraćaju u meč i ne dozvoljavaju bilo kakvu promjenu.

Meč dana Marcos Baghdatis i Toni Androić  7-6 (3), 2-6, 3-6

Meč dana igrali su na centralnom terenu  Marcos Baghdatis i Toni Androić.  Androić je dobio prvi set u “tie-breaku” 7-6, da bi ostala dva lagano izgubio 26,36.

– Set i pol sam mu parirao, bio ravnopravan, da bi set i pol odigrao ispod nivoa. Mlad jesam i da sam izgubio 62, 62 sigurno bi potonuo malo psihički, ali ovaj meč mi je poticaj za dalje jer sam ipak bio ravnopravan Marcosu Baghdatisu!- rekao je nakon meča Toni Androić.

Toniju je ovo bio prvi meč na ATP touru i nije bio opterećen činjenicom da je igrao pred domaćom publikom, po njegovim riječima ovo mu je bio samo poticaj do odigra špto bolji meč. Posebno se zahvalio Goranu Ivaniševiću i Branku Horvatu na pozivnici.

– Lijepo je da Goran i Branko daju pozivnice našim igračima i to nam je veliki poticaj za nastavak karijere!- kazao je Toni.

Nakon Zagreba, toni će odigrati po dva Challenger turnira u Indiji i Kini jer u Europi nema do svibnja turnira na zemlji ili tvrdoj podlozi, već samo dvoranski turniri.

– Ipak sam ja igrač koji se najbolje osjeća na zemlji. Cilj mi je ovu godinu završiti ispod 200-tog mjesta na ATP Touru samo trebam nastaviti ovako igrati i bit će prilike za napredak! – rekao je Toni Androić na kraju konferencije za medije.

Marcos Baghdatis nakon susreta je izjavio kako mu je bilo teško odigrati meč jer se još nije prilagodio na vremensku razliku od kad se vratio iz Australije, ali je cijelo vrijeme vjerovao da će pobjediti. Također je pokazao i kako jako dobro govori hrvatski jezik.

– Još nisam dobro naučio, ali iduće godine ću još bolje govoriti, – poručio je Marcos Baghdatis, gledateljima pred malim ekranima.

Raspored mečeva trećega dana turnira na teren će izaći četiri hrvatska igrača, a meč dana odigrat će u 17,00 sati Ivan Dodig i Mate Delić. Ivu Karlovića u drugom kolu čeka susret protiv Marcosa Baghdatisa nakon meča dana na glavnom terenu. Dođite na PBZ Zagreb Indoors i uživajte u tenisu hrvatskih igrača!

 
CENTRALNI TEREN
11:30 Antonio Veić – James Ward
ne prije 14:15 Marcel Granollers – Jurgen Melzer
ne prije 17,00 Mate DELIC – Ivan Dodig
slijedi Ivo Karlović – Marcos Baghdatis

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply