IVAN DODIG: Pokušat ću ponoviti 2011. godinu

IVAN DODIG: Pokušat ću ponoviti 2011. godinu

Ivan Dodig je, uz Ivana Ljubičića i Marina Čilića, jedan od hrvatskih tenisača koji se mogu pohvaliti osvajanjem naslova na PBZ Zagreb Indoorsu. Bilo je to 2011. godine, kada je sjajnim igrama nesporno zaslužio tu titulu.

Na Indoors se vraća i ove sezone, samo nekoliko dana nakon što je na Australian Openu došao do polufinala u konkurenciji parova s Brazilcem Melom.

-Imam malo problema sa spavanjem, ali iz dana u dan je bolje. Nadam se da ću dobro krenuti u turnir, kao što sam dobro krenuo u sezonu.- rekao je Dodig na konferenciji za novinare.

– U Zagrebu sam uvijek igrao dobro, posljednjih godina sam gotovo redovito barem u četvrtfinalu. Turnir je svake godine vrlo kvalitetan, ali pokušat ću ponoviti 2011. godinu.

Govoreći o Australian Openu i plasmanu u polufinale rekao je: -Takve prilike moramo početi koristiti. Radi se o sitnicama. Imamo konstantu, jedan smo od pet najboljih parova svijeta, ali nešto nam fali. Zajednički nam je cilj i želja već ove godine osvojiti Grand Slam naslov i nadam se da ćemo to ostvariti.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji mu je plasman 29. mjesto.
-Vjerujem da mi je mjesto među 50 najboljih na svijetu. Mislim da je povratak u Top 50 realan cilj za ovu godinu.

Probleme s leđima koji su ga u 2014. na tri mjeseca odvojili od terena, drži pod kontrolom.
-Ti će me problemi pratiti dok god igram tenis, ali zasad ih uspijevam sanirati.

Tekst: PBZ Zagreb Indoors

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply