PBZ ZAGREB INDOORS: Ćorić izgubio od Stakhovskiya

PBZ ZAGREB INDOORS: Ćorić izgubio od Stakhovskiya

Prvog dana PBZ Zagreb Indoorsa Borna Ćorić na centralnom terenu u meču dana u 17,00 sati igra protiv Sergiy Stakhovsky osvajača turnira 2008. godine.

Ćorić se trenutno nalazi na 92. mjestu  ATP liste, dok je Sergiy Stakhovsky 69. na ATP listi.

Borna Čorić u susretu prvog kola izgubio 62, 64, od Ukrajinca  Sergiy Stakhovskya. Izrazito loš Bornin servis obilježio je meč iako je Borna rekaokako bi pouka ovog poraza bio loš forhend!

– Cijeli tjedan nisam dobro sservirao na treningu i nisam u ovommeču uspio naći dobar ritam. Moram razgovarati  s trenerom i cijelim timom pa ćemo izvući neku pouku iz ovog poraza, valjda je loš forhend kriv!?!?!- rekao ja Borna.

Borna je prvi set izgubio glatko. Mučio se sa servisom, igrao je loše i  Sergiy Stakhovsky je strpljivo čekao da cijeli posao odradi Borna umjesto njega. U drugom setu Borna odmah gubi prvu igru nasvoj servis, da bi odmah uzvratio vraćanjem igre. U drugom setu Borna Čorić je tri puta izgubio servis, a dva puta ga je uspio vratiti. Na kraju pri rezultatu 5:4 za  Sergiy Stakhovskya imao je 30:30,ali to je bilo sve što je 69. igrač svijeta dozvolio. Ovo je bio četvrti poraz u nizu Borne Čorića.

– Kažete četvrti poraz u nizu, je, uvijek od bolje rangiranih igrača, od 3. igrača svijeta, a ovdje sam izgubio također od bolje rangiranog igrača, jedina činjenica je da sam loše odigrao ovaj meč.- kazao je Čorić.

Borna je rekao kako nema pritiska pred svojom publikom i da mu to samo može biti vjetar u leđa, a ne žali što je prošle godine raskinuo suradnju sa bivšim trenerom i sklopio suradnju s Krajanom!

– I prošle godine sam napočetku sezone loše igrao, pa sam na kraju godine ostvario najbolje rezultate u karijeri. Krajan i ja smo radili odlično i zadovoljan sam svojim radom te nemam namjere prekidati suradnju. Izuzetno mi je drago što sam prošle godine promijenio trenera!- rekao je Borna Čorić na konferenciji za medije nakon poraza.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply