Čilić i Baghdatis promarširali Gornjim gradom

Čilić i Baghdatis promarširali Gornjim gradom

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Cipranin Marcos Baghdatis imali su nesvakidašnju priliku obući povijesnu odoru koju su hrvatski vojnici u sastavu carske vojske nosili u Tridesetogodišnjem ratu (1618 – 1648.) i promarširati od tržnice na Dolcu, gdje je sjedište Kravat-pukovnije, do Markova trga.

Tenisači su se odlično uklopili u počasnu satniju Kravat-pukovnije i uspješno zamijenili rekete mačevima. Naravno, neizostavnio dio opreme bila je i originalna kravata, po kojoj su hrvatski vojnici bili poznati, a preko koje ova počasna satnija od 2010. godine promovira Zagreb kao prijestolnicu kravate.

U pohodu od Dolca, preko Krvavog mosta te kroz Kamenita vrata do Markova trga, uživali su i mnogobrojni turisti, pogotovo kad su u sastavu satnije prepoznali svjetske teniske zvijezde, aktualnog pobjednika US Opena Marina Čilića i bivšeg finalista Australian Opena Marcosa Baghdatisa.

Fotografija i priča koju će ponijeti sa sobom iz hrvatske prijestolnice bit će im uspomena za cijeli život. Baš kao i Marinu i Marcosu.

Tekst /Foto: PBZ ZAGREB INDOORS

 

Leave a Reply