Udomite Zagrebačke njuške

Udomite Zagrebačke njuške

U javnoj garaži na zagrebačkom Langovom trgu u petak su na prezentaciji “Udomimo Zagrebačke njuške” predstavljeni Rex i Mango, dva psa od njih 12 s kalendara Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec, koja još nisu udomljena, te su pozvani građane da ih udome.

Sklonište Dumovec provodi projekt “Kalendar Zagrebačke njuške”, kojim se potiču građani na udomljavanje životinja, kao i da svoje kućne ljubimce ne ostavljaju na ulici. Zagrebparking, podružnica Zagrebačkog holdinga, ustupila je Dumovcu informativni pano u garaži na Langovom trgu kojim promovira taj projekt.

Voditeljica skloništa u Dumovcu Tatjana Zajec rekla je da su fotografije pasa s tog kalendara izložene u zagrebačkim knjižnicama, a novac od prodaje kalendara i sve donacije usmjeravaju se u edukaciju zagrebačke djece.

“Danas smo doveli Manga i Rexa, jedina dva psa koja su ostala još u skloništu, a fotografirana su za kalendar Zagrebačke njuške”, rekla je Zajec i pozvala građane da ih udome. Sklonište je uvijek puno, imaju od 180 do 200 pasa te još 50 koji su na čuvanju kod volontera ili nalaznika.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk izvijestio je da Zagreb ima preko 44.000 registriranih pasa, a u zadnjih desetak godina Dumovec je udomio preko 7.000 pasa.

“Kalendar Zagrebačke njuške” građani mogu kupiti u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec ili preko njihove internetske stranice te u Životinjskom kutku u Vlaškoj 105.

Na pitanje novinara kako teku radovi na budućem groblju za kućne ljubimce u Dumovcu, Tuk je rekao da su imovinsko-pravni odnosi riješeni, građevinska dokumentacija je gotova i sada je u tijeku ishođenje dozvola. Vjeruje da će ove godine početi radovi na prvom groblju za kućne ljubimce u Zagrebu.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply