Jubilarna 10. Noć muzeja

Jubilarna 10. Noć muzeja

Jubilarna – deseta Noć muzeja  pod nazivom “Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, započela je u Tehničkom muzeju.

Noć muzeja 2015. HMD ostvaruje u suradnji s hrvatskim muzejima, Gradom Zagrebom, Tehničkim muzejom Zagreb, Teslinim rodnim krajem u Lici – gradom Gospićem, Muzejom Like Gospić, te Memorijalnim centrom “Nikola Tesla” Smiljan kao glavnim partnerima.

Ove godine u jubilarnoj desetoj Noći muzeja sudjeluje 100 gradova, sa preko 200 muzeja, i ostalih institucija vezanih za kulturu.

-Tijekom Noći naše muzeje ne posjete samo Zagrepčani već i posjetitelji iz drugih gradova pa i šire. Ovo je prilika da ih upoznamo što mogu ponuditi naši muzeji i to sigurno obogaćuje turističku ponudu grada Zagreba – rekla je Sandra Švaljek.

Brojne građane niske temperature, povremena kiša i snijeg, nisu omele da posjete brojne muzeje, uz tradicionalnu bespaltnu vožnju ZET-om obilazak je bio još bolji.

Tako se u  Klovićevim dvorima otvorila  izložba o jednoj od najznačajnijih hrvatskih fotografkinja Antoniji Kulčar Tonki i pripremili programe vezane uz izložbu “Volim matematiku”, Hrvatski muzej naivne umjetnosti demonstrirala se tehnika slikanja na staklu, Hrvatski povijesni muzej bavio se Prvim svjetskim ratom, kao i Muzej Grada Zagreba, a Hrvatski prirodoslovni muzej po tradiciji privukao je najmlađu publiku.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply