Za uređenje ŠRC Grana Klaka šest milijuna kuna

Za uređenje ŠRC Grana Klaka šest milijuna kuna

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor obišao je u petak Športsko-rekreacijski centar (ŠRC) Grana Klaka, najveću ovogodišnju investiciju u sportske objekte Grada Zagreba vrijednu šest milijuna kuna, i pritom najavio da bi radovi trebali početi do ljeta, a uređenje centra završiti do kraja iduće godine.

Gradska skupština je na sjednici u prosincu prošle godine usvojila program kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti u Zagrebu za 2015., u sklopu kojeg je predviđeno šest milijuna kuna za uređenje ŠRC Grana Klaka, podsjetio je Kosor.

“Ako natječaji za projektnu dokumentaciju i izvođenje radova budu gotovi do ljeta, očekujem da se u ovoj godini napravi veliki nogometni teren s umjetnom travom te ostala igrališta za rukomet i košarku, svlačionice i sanitarni čvorovi. U gradskom proračunu za 2016. očekujem da se osigura novac za atletsku stazu, koja bi se trebala početi uređivati na ljeto iduće godine”, najavio je Kosor.

Zadnje ulaganje u taj centar bilo je prije 40 godina, a Gornja i Donja Dubrava imaju više od 100.000 stanovnika, rekao je Kosor. U ŠRC-u Grana Klaka na tisuće djece i odraslih treniraju u neprimjerenim uvjetima, a tu djeluje i Nogometni klub Dubrava.

Predsjednik NK Dubrava Roko Ivanović rekao je da ŠRC ima oko 50.000 četvornih metara, a obuhvaća tri velika nogometna terena s prirodnom travom, atletsku stazu, dva košarkaška i dva rukometna terena, te mali dječji park koji je prije desetak godina devastiran.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply