Stipendije Grada Zagreba za deficitarna zanimanja

Stipendije Grada Zagreba za deficitarna zanimanja

Zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnosti gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek uručila je u palači Dverce ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2014./2015., učenicima prvih razreda strukovnih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Puno mi je srce kad vidim ovoliko mladosti i čast mi je što vam danas mogu uručiti ugovore o stipendijama. Jedna od najvažnijih odluka u životu je odabir zanimanja i stoga mi je drago što ste izabrali zanimanja koja su tražena, s kojima ćete lakše moći osigurati egzistenciju i prosperirati, naglasila je dr. sc. Sandra Švaljek.

Grad Zagreb je središte obrtništva te, između ostalog, i na ovaj način –  dodjelom stipendija, nastojimo podupirati i razvijati malo i srednje gospodarstvo, dodala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika. Dvanaestu godinu za redom Grad dodjeljuje stipendije za 39 deficitarnih zanimanja i do sada je stipendirao 1.295 učenika. Danas smo  dodijelili 52 stipendije koje mjesečno iznose 900,00 kuna, a ove ćemo godine ukupno stipendirati 151 učenika prvih, drugih i trećih razreda. U zadnjih 12 godina Zagreb je ukupno za stipendije izdvojio preko 46 milijuna kuna, a ove školske godine osigurao je za stipendiranje deficitarnih zanimanja 2 milijuna kuna. Također, čestitajući učenicima, izrazila je nadu da će stipendisti jednoga dana svojim znanjem i radom doprinijeti razvoju obrtništva i našega grada.

Kako se čulo, stipendije za učenike drugih razreda (njih 51) mjesečno iznose 1,200,00 kuna, a za učenike trećih razreda (njih 48) 1.500,00 kuna.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply