Zagrebački HNS: „Aneksi ugovora direktora u Holdingu pljuska su svim Zagrepčanima“

Zagrebački HNS: „Aneksi ugovora direktora u Holdingu pljuska su svim Zagrepčanima“

HNS Grada Zagreba, potaknut napisima u medijima kako je Uprava Zagrebačkog holdinga, aneksom ugovore na određeno voditelja Holdingovih podružnica pretvorila u ugovore na neodređeno poslala je priopćenje medijima u kojem najoštrije osuđuje takav način upravljanja najvažnijom zagrebačkom javnom tvrtkom. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

” Ovakav način funkcioniranja jedne javne tvrtke nedopustiv je sam po sebi, tim više obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se Zagrebački holding nalazi. Upravljanju ljudskim potencijalima u javnim tvrtkama treba se pristupiti krajnje ozbiljno, odgovorno i transparentno. Otvaranje nepotrebnih radnih mjesta ljudima koji su svjesno prihvatili četverogodišnje funkcije znajući da one nisu zauvijek zagarantirana, zagrebački HNS smatra potpuno neprihvatljivima te predstavljaju pljusku svim Zagrepčanima. Naposljetku, mišljenja smo da netko tko je dovoljno kvalitetan kadar da djeluje na visokoj funkciji Zagrebačkog holdinga, ne bi se trebao brinuti za daljnji nastavak i razvoj svoje karijere.

HNS Grada Zagreba smatra da svaka nova Uprava Zagrebačkog holdinga, poštujući kriterije stručnosti i iskustva, mora biti u mogućnosti odabrati ljude za rukovodeća radna mjesta Holdingovih podružnica. Jedino tako Uprava može preuzeti odgovornost za rad podružnica, a dobro upravljanje Holdingom i preuzimanje odgovornosti za njegovo cjelokupno djelovanje temeljna je zadaća svake Uprave Holdinga. Stoga HNS Grada Zagreba smatra da ugovori direktora podružnica Zagrebačkog Holdinga nužno trebaju biti na mandat, a ne na neodređeno vrijeme.

Nažalost, kao što se ne zna tko je zakonodavna, a tko izvršna vlast u Zagrebu, jednako su tako modeli upravljanja u najvažnijoj javnoj tvrtci Grada Zagreba sasvim nejasni i mijenjaju se ovisno o dnevnim političkim potrebama i interesima.”

Foto:  Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply