Dijelimo dvije karte za monodramu Moskva-Petuški u teatru na Trešnjevci!

Dijelimo dvije karte za monodramu Moskva-Petuški u teatru na Trešnjevci!

Dijelimo dvije karte za kultnu Jerofejevljeva poemu u  maestralnoj  interpretaciji Ljube Zečevića.

Repriza predstave  Moskva – Petuški   u produkciji Kazališne družine Bastien bit će izvedena 29. siječnja od 20 sati  u Teatru na Trešnjevci.

Monodramu je režirao i adaptirao redatelj Jasmin Novljaković. Glazbu je napisao Igor D. Savin. U ulozi Venje  pojavljuje se Ljubo Zečević. U izuzetno zahtjevnoj 75 minutnoj predstavi   Venja  vodi   publiku na jedno biografsko metaforičko putovanje puno iznenađenja, zabavnih susreta i veselih razgovora začinjenih čuvenom ruskom votkom. Priča priču o životu, ljubavi, prijateljstvima, nesporazumima, sreći i nesreći, o neuklopivosti u sisteme.  A Venja, središnji lik monodrame…je bio sanjar. Pijani sanjar. Jedan od onih koji su gulili šljaku po ruskim vukojebinama i pisali beskompromisno bez želje da ikome podilaze.

Venjička u ovom romanu – poemi kreće sa Kurskog kolodvora u Moskvi do kolodvora Petuški u posjet svojoj ljubavi. Usput će nabrojati i popiti skoro sve vrste votke, piva i vina. I, na koncu, u Petuške nikad neće stići, baš kao što i cijeli život bezuspješno pokušava vidjeti Kremlj.

Kultna poema Moskva – Petuški, ruskog underground pisca Venedikta Jerofejeva (1938.-1990.), doživjela je u prosincu prošle godine svoju premijeru na  kazališnim daskama Teatra na Trešnjevci, a izvodit  će se i tijekom cijele 2015. godine, kao dio repertoara Kazališne družine Bastien, uz predstavu ‘Nastasja Filipovna’ (dvije prestižne nominacije za nagradu Hrvatskog glumišta za 2013. i to za najbolju dramsku predstavu u cjelini i za najbolje odigranu mušku glavnu ulogu u dramskom komadu – Ljubo Zečević kao Rogožin),  a u planu je izvođenje predstava na kazališnim pozornicama u Hrvatskoj te gostovanje  na domaćim i inozemnim festivalima.

Produkcijska podrška i partner predstave je umjetnička platforma  Organizam IA.

Foto: Bastien

Leave a Reply