JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Mi smo različiti, ali nam je cilj isti, besprijekorno funkcioniranje Grada Zagreba

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Mi smo različiti, ali nam je cilj isti, besprijekorno funkcioniranje Grada Zagreba

Prvi  puta od kada je osnovan Klub gradskih zastupnika liste grupe birača nositelja Milana Bandića, održala je konferenciju za medije, koju je predvodila Jelena Pavičić Vukičević, zbog nezadovoljstva sa stanjem u Gradskoj skupštini.

– Nas 27 čini većinu, ali to što nas 27 znači većinu ne znači da ne komuniciramo i koordiniramo svoje aktivnosti sa ostalim klubovima, a i to tako treba biti. Prvi među nama je predsjednik Kosor, ali to što je predsjednik Kosor predsjednik Gradske skupštine ne znači da treba davati upute Gradskoj upravi. Gradska uprava na čelu, danas, sa zamjenicom gradonačelnika Grada Zagreba ima autonomno pravo to joj je zakon dao pravo da predlaže svoje prijedloge bez da se iz ove kuće diktira tempo i sadržaj odluka koji će se ovdje uputiti. Mi imamo povjerenja u Gradsku upravu jučer na čelu sa Milanom Bandićem, a danas sa Sandrom Švaljek da će upućivati u Gradsku skupštinu najbolje prijedloge, a mi ćemo se s druge strane truditi se da svojim raspravama i svojim doprinosom, možda svojom sugestijom ili nekim drugim prijedlogom doprinesemo cijeloj ovoj priči.- rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Klub zastupnika liste Milana Bandića na čelu sa predsjednicom Jelena Pavičić Vukičević, održala je sjednicu na kojoj su donijeli zaključke po kojima će ubuduće Klub funkcionirati.

-Mi ovdje dolazimo doista sa različitih strana i stvarno imamo različite političke svjetonazore pa ako nam to nije smetalo da se okupimo i ako nam to nije smetalo u ove dvije godine, pa zašto bi nam smetalo danas. To je naša poruka sa sjednice kluba gradskih zastupnika Milana Bandića, kao predsjednica kluba imam i moralnu obvezu to vam danas ovdje reći. Ja vas molim da ne nasjedate na  provokacije da se mi međusobno dijelimo. Možda je cilj te priče upravo zato da se nametnu neka svoja rješenja, no kolegice i kolege da biste nametali svoja rješenja morate izaći na izbore i na tim izborima pobijediti, a to je jako teško.- poručila je Jelena Pavičić Vukičević.

Jelena Pavičić Vukičević najavila je izlazak na dolazeće parlamentarne izbore sa novo osnovanom Udrugom, u koju se do sada učlanilo oko 800 građana, nada se da će član postati i trenutna obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek.

-Bez obzira tko je pripadnik neke stranke, hoće li se neko učlanit u Udrugu liste grupe birača Milana Bandića ili ne mi ostajemo zajedno. Zajedništvo nas je krasilo posljednje dvije godine i vjerujem da će nas to zajedništvo krasiti do kraja našeg mandata, a mi smo ovdje samo i isključivo radi razvojnih projekata Grada Zagreba i radi građana Grada Zagreba i zato nas je Milan Bandić okupio. Nema tu nekih drugih simpatija emocija, interesa, pozvani smo sa različitih strana, pozvani smo zato što je gradonačelnik Milan Bandić procijenio da svatko od nas može dati svoj specifični doprinos i mi ćemo se i dalje truditi da to dokazujemo pred našim sugrađanima. U Gradu Zagrebu neće biti izvanrednih izbora, jedini izbori na koje idemo biti će oni parlamentarni. Više o svemu što se tiče Udruge i naših planova čut će te na konferenciji za novinare koju ćemo organizirati već slijedeći tjedan u prostorijama naše Udruge u Praškoj 5!- zaključila je na kraju Jelena Pavičić Vukičević.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply