Apostolski nuncij uputio pozdrave Milanu Bandiću sa novogodišnjeg prijema u Dvercima

Apostolski nuncij uputio pozdrave Milanu Bandiću sa novogodišnjeg prijema u Dvercima

U palači Dverce,  obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba  Sandra Švaljek  zajedno sa svojim suradnicima priredila je  tradicionalno novogodišnje primanje za članove Diplomatskog zbora.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku primiti Vas osobno, primite moje iskrene i prijateljske pozdrave na našem  tradicionalnom primanju. Osobno  i u ime svih svojih suradnika iz zagrebačke Gradske uprave zahvalila bi vama i vašim obiteljima i državama iz koje dolazite zbog odlične suradnje u 2014., usprkos svih ekonomskim i socijalnim izazovima kojih je postavila kriza s kojom se mi i naši građani suočavamo i pokušavamo riješiti. Iznimno smo ponosni uspjehom Grada Zagreba koji iz godine u godinu bilježi porast broja posjetitelja, i što je Zagreb postao centar političkih, znanstvenih, kulturnih i sportskih događanja. Na početku nove kalendarske godine pred nama su veliki izazovi, koje ćemo pokušati što bolje riješiti. Isto tako želimo da Zagreb postane još bolji i otvoreniji prema Europi i svijetu. Spremni smo prihvatiti tuđa iskustva, uostalom želimo i paziti na tradicionalne vrijednosti po kojima je ovaj grad poznat. Vaša ekscelencijo i dragi prijatelji vi isto tako sudjelujete u životu ovog grada, sudjelujete u domaćim i internacionalnim projektima, koja su uostalom rezultati vaših napora. Mi smo jako zadovoljni da vi i grad Zagreb često surađuju kao partneri. Mi smo ponosni oko te suradnje i želimo vam zahvaliti. Želim vam sav uspjeh u poslu i vašim obiteljima lijep i ugodan boravak u Gradu Zagrebu!- rekla je Sandra Švaljek.

U ime Diplomatskog zbora okupljenima se obratio doajen Diplomatskog zbora  apostolski nuncij  Alessandro D’Errico.

– Hvala gospođo Švaljek, od strane diplomatskog zbora Hrvatske.  Jako smo privilegirani što smo se još jednom okupili na ovom tradicionalnom svečanom primanju.  Želimo vam puno uspjeha u Novoj godini  u vođenju grada i političkim uspjesima koji su pred Vama. Ova tradicija nam daje priliku da  se u opuštenoj atmosferi družimo sa vama i vašim suradnicima u Gradu Zagrebu.  Isto tako želja mi je pozdraviti gradonačelnika Milana Bandića i sve građane Grada Zagreba. Nadam se dobroj suradnji i u ovoj godini, možete računati na našu pomoć u prosperitetu Grada Zagreba. Gospođo Švaljek sretna vam Nova godina vama, vašim suradnicima i svim građanima Grada Zagreba. Neka vas Bog blagoslovi i čuva!- rekao je Alessandro D’Errico, doajen Diplomatskog zbora i apostolski nuncij.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply