ZET: od sutra korisnici mogu preuzeti besplatne pretplatne kupone za 2015. godinu

ZET: od sutra korisnici mogu preuzeti besplatne pretplatne kupone za 2015. godinu

Pretplatne kupone za tekuću 2015. godinu, od četvrtka, 22. siječnja, mogu preuzeti korisnici koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba.

Odnosi se to na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, kao i na osobe starije od 65 godina, koje nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno. Također, kupone mogu preuzeti i korisnici stalne pomoći nesposobni za rad i privređivanje.

Svi koji su prethodnih godina regulirali pravo na besplatan prijevoz kupone mogu preuzeti samo s pretplatnom kartom i to na prodajnim mjestima ZET-a, ali i kioscima Tiska te iNovina.

Iako je započelo izdavanje besplatnih kupona za tekuću godinu, podsjetimo, sve do kraja siječnja uslugom prijevoza mogu se koristiti osobe koje su pravo na besplatan prijevoz imale i u protekloj godini. S prvim danom veljače prestaje takva tolerancija i sve kategorije putnika trebaju imati valjanu kartu za 2015. godinu.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply