KHL MEDVEŠČAK: Medvjedi posjetili osnovnoškolce Kalnika

KHL MEDVEŠČAK: Medvjedi posjetili osnovnoškolce Kalnika

Između domaćih utakmica u kojima se žestoko bore za ulazak u doigravanje Kontinentalne hokejske lige te napornih treninga, Medvjedi su uspjeli pronaći malo slobodnog vremena i pokloniti ga svom dugogodišnjem partneru UNICEF-u i školarcima Osnovne škole Kalnik. Osnovnoškolce Kalnika u pratnji UNICEF-a posjetili su igrači Medveščaka Mate Tomljenović, Mark Katic i Krys Kolanos, a povod su bila nova računala za informatičku radionicu koja su Medveščak i UNICEF osigurali za njihovu školu.

Igrači Medveščaka su tom prigodom djeci pokazali i s njima na novim računalima zaigrali UNICEF-ovu računalnu igricu o dječjim pravima ”Čovječe ispravi se”. Naime, društvenu i računalnu igricu ”Čovječe ispravi se” UNICEF je osmislio u povodu svog 68. rođendana kako bi djeci na zabavan način približio koja su njihova prava.

”U sportu je, kao i u životu, potrebno puno upornosti i želje za uspjehom te se nadamo kako će upravo nova računala pomoći učenicima Kalnika u stjecanju novih znanja i stvaranju želje i motivacije za obrazovanjem i uspjehom u životu”, prokomentirao je branič Medveščaka Mark Katic.

Osim što su testirali znanje o dječjim pravima, učenici su imali priliku družiti se s Medvjedima, razgovarati s njima, fotografirati se i tražiti autograme. Najčešća pitanja koja su im školarci upućivali bila su vezana upravo za njihov sport, a posebice ih je zanimalo kako funkcioniraju kao tim budući da igrači dolaze iz različitih zemalja na što su im Medvjedi odgovorili kako su unatoč svim svojim različitostima – poput porijekla, jezika koji govore kao i običaja, na ledu složna momčad u kojoj se svi međusobno prihvaćaju i uvažavaju, ali i poštuju svoje sportske suparnike.

Suradnja UNICEF-a i Općine Kalnik počela je zajedničkom kupnjom udžbenika za stotinjak osnovnoškolaca. Naime, UNICEF se odazvao pozivu Općine za sufinanciranje nabave udžbenika budući da je tu Općinu prošlo ljeto pogodila elementarna nepogoda koja je dovela brojne obitelji u tešku materijalnu situaciju. A sada su na red došla i računala koja je UNICEF osigurao uz pomoć Medveščaka i navijača.

”Veliko nam je zadovoljstvo da smo s našim prijateljima iz Medveščaka zajedno doprinjeli obrazovanju djece i budućnosti razvoja općine Kalnik, jer svako ulaganje u obrazovanje djece donosi višestruku doborobit cijeloj zajednici. Drago nam je da su nova računala već u upotrebi i da ih suvereno koriste i oni najmlađi, a u to smo se uvjerili jer smo zajedno sa svim učenicima uspješno odigrali novu UNICEF-ovu računalnu igru o pravima djece ”Čovječe, ispravi se”, izjavio je glasnogovornik UNICEF-a u Hrvatskoj Marin Ilej.

UNICEF je tijekom 2014. sufinancirao i polovinu troška nabavke udžbenika za 592 učenika osnovnih škola s područja Dvora, Hrvatske Kostajnice, Jasenovca i Donjih Kukuruzara.

Tekst/Foto: KHL Medveščak

Leave a Reply