Dan odškrinutih vrata Zagrebačke filharmonije

Dan odškrinutih vrata Zagrebačke filharmonije

U srijedu, 21.1. Zagrebačka filharmonija odškrinuti će svoja vrata za učenike 7.c razreda OŠ Ivan Cankar. Time će se obilježiti prvi po redu „Dan odškrinutih vrata“ Zagrebačke filharmonije

Dani otvorenih vrata postali su kreativan i poželjan koncept putem kojeg su  brojne – po mišljenju mnogih – velike, „mračne i tamne“  Institucije prokomunicirale sa svojim publikama otvarajući im, ne samo vrata u svoje prostore, već i u svoj svijet funkcioniranja  koji se nerijetko pokazao vrlo interesantnim za širu javnost.

Veličina, značenje, povijest i dostojanstvenost dvorane Lisinski kao da su uklesani u mramor njezinih zidova i pričaju priču o jednom orkestru – Zagrebačkoj filharmoniji. Tu će priču u srijedu, 21. siječnja najprije čuti učenici 7.c razreda OŠ Ivan Cankar koji će prvi dobiti priliku „odškrinuti“ vrata Zagrebačke filharmonije“, ući u orkestar, sjesti na pozornicu, upoznati članove orkestra, osluškivati zvuk pojedinih instrumenata, vidjeti gdje i kako nastaju svi ti koncerti s kojima nas Zagrebačka filharmonija počasti na kraju svakog radnog tjedna.

Iz Zagrebačke filharmonija najavljuju da je ovo tek početak i da Dan odškrinutih vrata tendira postati stalan koncept otvoren za sve vrtiće, škole, slučajne i namjerne prolaznike. „Orkestralna djelatnost mnogima je pomalo dalek i stran koncept i ovaj projekt naš je način da javnosti približimo orkestar.  A upoznati ga, znači i zavoljeti ga.“ – komentirao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch.

 

Leave a Reply