Turistički bum Zagreba u 2014. godini

Turistički bum Zagreba u 2014. godini

Direktorica  Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld na konferenciji za novinare koja se održala u hotelu Westin predstavila je rekordne turističke rezultate za prošlu godinu i  plan za još bolju turističku ponudu u 2015. godinu.

Prema podacima Turističke zajednice Grada Zagreba cijela 2014. godina bila je izuzetno uspješna, zabilježeno je 910 988 dolazaka i 1 574 153 noćenja, čime je ostvaren porast od 13 posto, kako u dolascima tako i u noćenjima.

-Za ovakav dobar rezultat zaslužna je dobra promocija Zagreba u Italiji isto tako u ostalim zemljama iz kojih bilježimo znatan porast turista. Zagreb je prepoznat kao dobra  turistička destinacija. Martina Bienenfeld.

Od ukupnog broja posjetitelja, njih 732 521 bili su stranci koji su ostvarili 1 269 584 noćenja te time zabilježili 14 posto više dolazaka i noćenja, nego u 2014. godini. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Njemačke, Italije, SAD-a i Japana- Što se noćenja tiče na prvom mjestu su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz SAD-a, Italije Južne Koreje te Velike Britanije.

Potvrda ovih dobrih rezultata je i nominacija Zagreba za izbor najbolje europske destinacije 2015. u konkurenciji dvadeset kandidata.

U planu za 2015. godinu su i mnogi noviteti, a istaknuli bismo Voice guide aplikaciju, Zagreb4you turističke novine, a uoči Valentinova TZGZ će objaviti i novu brošuru „Weddings in Zagreb“, kao i nove Internet stranice.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply