KAMENA NAKLAPANJA: Tko je kriv,a tko zaslužan?!?!

KAMENA NAKLAPANJA: Tko je kriv,a tko zaslužan?!?!

piše: Mario ĆUŽIĆ

Hrvatska je dobila prvu predsjednicu u svojoj mladoj povijesti, a neki političari iz te povijesti nisu ništa naučili niti imaju namjere učiti.Tko je za to kriv, a tko zaslužan?

Tko je kriv što je Josipović prvi predsjednik koji nije odradio dva mandata na Pantovčaku ili tko je najzaslužniji što je Kolinda Grabar Kitarović postala predsjednica?!?!

Teško je biti velik u porazu, a još teže nositi se s pobjedom i ostati čovjek. Narod u Hrvatskoj je duboko podijeljen i to se vidjelo i na izborima  za predsjednicu Hrvatske! Toliko mržnje, prijetnji,  putem društvenih mreža. Prijateljstva su se raskidala preko društvenih mreža jer nisi  naš, nego njihov. Nikad više zelenih, žutih, crnih,crvenih i plavih vragova nije kolalo našim društvom kao u ovoj predsjedničkoj kampanji.

Međutim, ostati dostojanstven u porazu i čestitati protivnici veliki je čin,  gospodski i ljudski, a to je napravio predsjednik na odlasku Ivo Josipović. Pokazao je nekim svojim stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima kako treba  biti dostojanstven, kako se ponaša čovjek.

Zoran Milanović ništa iz poraza nije naučio, pametnom je dosta jednom, ali on već treći put traži krivce puno dalje od ogledala! Milanovićevoj stranci i koalicijskim partnerima bi najbolje bilo da napokon Milanoviću pokažu izlazna vrata, jer napadati i vrijeđati izabranu predsjednicu Republike nije niti dostojanstveno niti džentlemenski, a niti politički mudro što se i do sada pokazalo!

Ivi Josipoviću nije uteg bila kriza niti hrvatska vlada, njemu je najveći uteg bio Zoran Milanović, njegova bahatost i bezobraznost. I nastavi li tako vladati i prijetiti političkim protivnicima SDP bi mogao na slijedećim izborima osvojiti manje glasove nego 1992. na drugim parlametarnim izborima.

Ivo Josipović, mora napokon glasno reći tko je kriv i Glavni odbor SDP-a mora izglasati nepovjerenje Milanoviću inače na parlametarnim izborima će gledati kako im se Hrvatska plavi, a oni odlaze u povijest kao najlošija Vlada u povijesti. Tko je hajdučija, a tko vodi  državu, tko je normalan,a tko nenormalan, jakopuno teških riječi palo je nakon poraza kandidata ljevice!

Kolinda s toga može zahvaliti Zoranu Milanoviću kao jednom od najzaslužnijih što je postala predsjednica Hrvatske, tu ne bi nikako umanjio i veliki posao koji su odradile organizacije HDZ-a po terenu, i nikad složnije biračko tijelo HDZ-a i koalicijskih partnera. Kolinda u ovih godinu dana ili manje do parlamentarnih izbora ima priliku pokazati zube Milanoviću iako su joj ruke praktički zavezane,aliono što je obećala upredizbornoj kampanji mora i pokušati napraviti kako ne bina parlamentarnim izborima birači kaznili HDZ, zbog neispunjenih obećanja, a onda bi Živi zid i Holly mogli trljati ruke.

U Hypo centru viđeni su i Ivica Lovrić i Jelena Pavičić Vukičević potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, prvi suradnici gradonačelnika Milana Bandića. Došli su Kolindi čestitati izbor za predsjednicu. Jelena je i predsjednica Udruge Klub Milana Bandića koja treba prerasti u stranku s kojom bi Milan Bandić izašao na slijedeće parlamentarne izbore. S obzirom na preslagivanja političke situacije u Hrvatskoj ne bi bilo iznenađenje ako nakon slijedećih parlamentarnih izbora HDZ ne formira koalicijsku vladu u kojoj će važnu ulogu imati i Milan Bandić sa svojom strankom!

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply