Bernardić očekuje da novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga ne bude “potrčko”

Bernardić očekuje da novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga ne bude “potrčko”

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić u petak je osudio korištenje lažnih svjedodžbi i diploma u Zagrebačkom holdingu, a od novog predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga, za kojeg je raspisan javni natječaj, očekuje da ne bude “potrčko”.

Bernardić je podsjetio kako su u Odboru za kontrolu Gradske skupštine, kojem je on na čelu, otvorili temu o falsificiranju svjedodžbi i diploma u Zagrebačkom holdingu i tražili detaljno izvješće.

“Naša je dužnost kontrolirati zakonitost rada svih gradskih službi, ureda i poduzeća, pa smo sukladno tome reagirali još prije tri mjeseca”, rekao je Bernardić. U Holdingu je otkriveno 306 zaposlenika s krivotvorenim srednjoškolskim svjedodžbama i diplomama, koji su oštetili najveću gradsku tvrtku za oko 88,5 milijuna kuna.

Na upit novinara tko će snositi odgovornost za to, Bernardić je rekao kako od očekuje da Holding i Gradska uprava predlože konkretne mjere. “U sustavu gdje nema odgovornosti, nema ni uspjeha. Uprava Holdinga i privremena Gradska uprava moraju predložiti što će napraviti i preuzeti odgovornost za to, jer je sasvim jasno da se nije provjeravalo svjedodžbe i diplome”, kazao je.

Upitan što očekuje od novog predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga, za čiji je izbor Grad Zagreb po prvi put raspisao javni natječaj, Bernardić je istaknuo kako prvenstveno očekuje profesionalnost.

“Ne očekujem da se bira po rođačkim, kumskim i stranačkim interesima. Ne očekujem da ga se bira na ‘halo’, kao što se još uvijek rješavaju mnoge stvari u gradu, i ne očekujem da bude osoba koja će nekome biti ‘potrčko’. Ako sljedeći direktor Holdinga bude ‘potrčko’ bilo predsjednika Gradske skupštine ili privremene upraviteljice Zagreba, to može biti samo loše za građane”, poručio je Bernardić.

Nije želio komentirati nedavno osnivanje udruge Klub Milana Bandića, koja bi po ocjenama promatrača trebala prethoditi osnivanju Bandićeve stranke, rekavši da im, kao i svakoj udruzi, želi da rade sukladno zakonima i promiču vrijednosti zapisane u Ustavu.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply