VIPSQT: Marcel Hirscher treći puta kralj sljemenske utrke

VIPSQT: Marcel Hirscher treći puta kralj sljemenske utrke

Marcelu Hirscheru očito sljemenska staza dobro leži kada treći put za redom osvaja kraljevsku krunu, drugi je Felix Neureuther, dok je treći Sebastian-Foss Solevaag.

Naši skijaši ni ove godine nisu bili na postolju ali ono što je postigao mladi Filip Zubčić jednako je vrijedno, kao neko mjestu na postolju.

-Ovo je  fenomenalno uči pred domaćom publikom u drugu vožnju, čak sam sada sretniji nego u Alta Badiji, mislim nisam sretniji, nego je atmosfera super i ponijelo me. Ludo je kada čuješ u startnoj kućici vrištanje i navijanje domaće publike. Meni sigurno pomaže, jer ja volim kad za mene navijaju. Napadao sam prvi lauf sve jače i jače i ušao sam u drugu vožnju, sada sam prezadovoljan. Meni je slalom u zadnje dvije tri godine bio jači tako da mi je sasvim očekivano da sam napravio ovakav veliki rezultat. Ivica je i dalje tu i on će se sigurno boriti, ali eto velika je stvar da se držim uz bok s njim. – rekao je Filip Zubčić.

Nakon prve vožnje Filip je bio bolji od Ivice, Filip je startao u prvoj vožnji 51. a završio je na 22. mjestu dok je drugu utrku završio na 15. mjestu.

-Evo sad sam ga po prvi put u životu pobijedio, mislim čovjek se fakat bori sa tim svojim koljenom tak da njemu ću isto čestitat, jer kaj on podnosi to nitko ne može. Pa ne bi rekao da on odlazi, on je rekao već u prijašnjim intervjuima da je  i dalje motiviran, tako da kad on ode ja sam spreman. Sutra i preksutra ćemo ovdje vježbat veleslalom i onda idemo na slijedeću utrku , ja nemam nikakve pretjerane ciljeve idemo se dobro skijat i to je to.- rekao je Filip Zubčić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply