VIP SQT: Hirscher prvi nakon prve vožnje, Filip i Ivica ušli u drugu vožnju

VIP SQT: Hirscher prvi nakon prve vožnje, Filip i Ivica ušli u drugu vožnju

Prije početka utrke održana je minuta šutnja za dva mlada američka skijaša Ronnie Berlack i Bryce Astle koji su jučer poginuli u lavini  Soeldenu, pokraj Rettenbach glečera. Američki reprezentativci nosili su  crne trake oko ruku.

Marcel Hirscher nakon prve vožnje zauzeo je prvo mjesto sa vremenom 57,26, drugi je Mattias Hargin sa zaostatkom od 0,77 stotinki i treće mjesto nakon prve vožnje zauzeo je Amerikanac koji je startao sa rednim brojem 26. David Chodounsky i ima zaostatak od 0,79 stotinki.

U drugoj vožnji od naših skijaša ušli su sjajni mladi Filip Zubćić koji je bio brži za 0,6 stotinki od Kostelića, Zubčić će startati 22, a Kostelić 24. Natko Zrnčić Dim nije uspio ući u drugu vožnju, Matej Vidović nažalost je izletio,  Istok Rodeš je došao do cilja ali je zaostatak od 5.85 bio preveliki za ulazak u drugu vožnju, Elias Kolega završio je utrku ali je isto imao veliki zaostatak.

-Jako sam zadovoljan, mrtav sam umoran, ali sam jako zadovoljan.- rekao je Filip Zubčić.

Osvrt na prvu vožnju dao je i Jean Baptist Grunge.

-Jesam zadovoljan sam prvim djelom, odvozio sam jako brzo, to je bilo ok, ali zadnjih deset vrata sam ušao predirektno i potrošio sam tako previše vremena. Veliki je razmak, ali nije nešto nedostižno. Snijeg je savršen, prvi dio je jako leden, prije zadnje strmine su mali kanali, ali je odlična ledena staza.- rekao je Jean Baptist Grunge, koji je nakon prve vožnje 12.

Utrku sa tribina pratio je premijer Zoran Milanović, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, Zlatko Mateša, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, Milan Bandić, Severina…

Prvu vožnju muškog slaloma pratilo je 14 000 gledatelja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply