Čestitka za pravoslavni Božić

Čestitka za pravoslavni Božić

U povodu pravoslavnog Božića, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika dr.sc. Sandra Švaljek uputila je čestitke svim građanima pravoslavne vjere, episkopu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju Periću, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije te makedonskom protojereju Kirku Velinskom, parohijskom svećeniku Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj u kojima, između ostalog, stoji:

 Za sve kršćane i ljude dobre volje, blagdan Božića, rođenja Kristova, slavi se i obilježava u znaku mira i ljubavi, međusobnog praštanja i povjerenja, čvrste vjere i kršćanske solidarnosti.

Ali, božićni susreti i čestitke puno su više od toga: to je bliski susret s Čovjekom i Bogom, a taj nas susret trajno obvezuje da svojim životom i radom, ustrajno i hrabro svjedočimo, svim izazovima i krizama usprkos, temeljne kršćanske i općeljudske vrijednosti, a manje je bitno ravnamo li se i živimo li kao ljudi i narodi po julijanskome ili gregorijanskome kalendaru.

U ime Grada Zagreba i u svoje osobno ime čestitam vama i svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti Božić i želim svako dobro u novom ljetu!

 Doista, neka bude Mir Božji, Hristos se rodi!

Leave a Reply