VIP SQT: Tina Maze starta prva

VIP SQT: Tina Maze starta prva

Na  Trgu bana Josipa Jelačića po tradiciji izvučeni su  startni brojevi za sutrašnju utrku Vip Snow Queen Trophy.

Zagrepčani  su u velikom broju došli pozdravili  najbolje svjetske skijašice.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek je pozdravljajući Zagrepčane i goste Zagreba rekla kako je ponosna na organizaciju utrke.

-Želim zahvaliti svim organizatorima, Hrvatskom skijaškom savezu i sponzorima kao i svima koji su priredili stazu. Imam informaciju iz prve ruke snijeg je bolji nego ikad i sigurna sam da će mnogi uživati u utrci i popratnim sadržajima, a vjerujem da ćemo i iduće godine ponovno imati Snježnu kraljicu. -rekla je Sandra Švaljek.

Tina Maze starta prva, druga će startati  Maria Pietilae-Holmner, Nicole Hosp  kreće treća, Šarka Strachova svima poznatija po djevojačkom prezimenu Záhrobská sutra starta četvrta, Frida Hansdotter kreće u utrku peta, Kathrin Zettel startat će šesta, braniteljica zagrebačke krune, Mikaela Shiffrin sutra će startati sedma.

Zagrebačkoj publici predstavile su i četiri mlade nade hrvatskog skijanja koje će sutra startati sa visokim startnim brojevima Leona Popović starta 51., Iva Mišak 59., Saša Tršinski 65. i Matildu Šola sa brojem 67.

Prva utrka sutra počinje u deset sati, a druga utrka počinje u 12,45.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply