VIP SQT: Mikaela Shiffrin prva nakon prve vožnje

VIP SQT: Mikaela Shiffrin prva nakon prve vožnje

Mikaela Shiffrin prva je nakon prve vožnje sa vremenom 56,88, drugo mjesto zauzela je Kathrin Zettel sa zaostatkom od 0,80 sekunde i treća je Šarka Strachova sa zaostatkom od 1,03 sekunde. Tina Maze zauzele je peto mjesto nakon prve vožnje sa zaostatkom od 1,75 sekundi.

Nakon prve vožnje svoj osvrt na stazu dale su Nastasia Noens koja je zauzela 18. mjesto nakon prve vožnje sa zaostatkom od vodeće 3,37 sekunde i Maria Pietilae-Holmner koja je zauzela šesto mjesto nakon prve vožnje sa zaostatkom od 1,78 sekunde.

-Ludo je, ne znam zašto sam odskijala ovako, staza je ledena, ali ne znam , u čemu je greška, razočarana sam.- rekla je Nastasia Noens, francuska skijašica.

– Nisam iznenađena što je staza ledena, inače sam navikla na tople uvjete ovdje. Mislim da je stvarno odlična staza. Napravila sam glupu grešku prije prolaznog vremena, ali mislim da ću u drugoj vožnji pustiti skiju do kraja.- rekla je Maria Pietilae-Holmner.

Od četiri domaće skijašice jedino je do cilja došla Saša Tršinski, koja na žalost nije ušla u drugu vožnju.

– Atmosfera je super. Staza je jako jako tvrda izdržala je za sve cure i dosta je teška. Danas sa rezultatom nisam baš skroz zadovoljna, ali sa ovom sezonom sam zadovoljna. Na natjecanjima na kojima sudjelujem puno je lakše i nemam toliki pritisak, ali tu je bolja atmosfera.- rekla je Saša Tršinski.

Podršku skijašicama došli dati gradonačelnik Milan Bandić, koji po prvi puta nije bio u svečanoj loži, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i mnogi drugi.

Na Sljemenu uz stazu utrku prati oko 6 500 gledatelja. Druga utrka počinje u 12,45, a stazu je postavio Luca de Marchi

Prvu stazu slaloma utrke koja započinje u 10 sati, postavlja austrijski trener Thomas Rimml.

Druga utrka je na rasporedu u 12:45 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply