Na 10. jubilarni PBZ Zagreb Indoors dolaze svi pobjednici!

Na 10. jubilarni PBZ Zagreb Indoors dolaze svi pobjednici!

– Jubilarno deseto izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors započinje 31.1. i 1.2. kvalifikacijama, a onda od 2. do 8. veljače glavni turnir. Jako smo zadovoljni da ćemo opet imati sve naše najbolje tenisače načelu sa sjajnim Marinom Čilićem pobjednikom US Opena. Tu su uz njega još Ivo Karlović, Ivan Dodig i Borna Čorić, a ono što nas jako veseli jest da smo uspjeli dovesti na 10. jubilarno izdanje sve pobjednike Indoorsa. Tu je Mihael Južni, Marcos Baghdatis, Sergej Stahovski, a i ambasador turnira Ivan Ljubičić će doći na turnir, ali naravno neće igrati.- najavio je turnir direktor turnira Branimir Horvat.

Kao i uvijek na turniru i oko turnira bit će puno programa i raznih sadržaja, tradicionalni dječji program kids day, Ladies day kada će biti trdicionalno slobodan ulaz za dame.

– Pregršt zanimanja, zapravo događanja za sve. Jasno da je tenis u prvom planu. Ono što bih htio reći ulaznice se mogu kupiti u svim poslovnicama Eventima od 20 kn na početku turnira do 50kn kada je finale. Zato se nadam da cijena ulaznica neće biti razlog nedolaska navijača, ljubitelja tenisa da uživaju u jubilarnom 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa. – rekao je Braniimir Horvat

Direktor turnira se osvrnuo i na financiranje turnira sobzirom da Grad Zagreb ove godine nije u mogućnosti financijski pomoći turnir.

– Gledajte teška su financijska vremena, međutim mi smo uspijeli deset godina i nadam se da ćemo ovo deseto izdanje uspijeti i financijski zatvoriti. Mislim da ova sjajna garnitura sportaša, tenisača će sigurno pomoći da na kraju u tome i uspijemo!- kazao je na kraju Branimir Horvat.

Pomočnik pročelnika za sport i mlade Grada Zagreba, Milan Čolić izjavio je kako mu je žao što Grad Zagreb po prvi puta u svom proračunu nema predviđena novčana sredstva namijenjena turniru.

– U sadašnjim okolnostima nismo bili u mogućnosti financijski popratiti turnir, što nam nije nimalo drago. Unatoč tome, organizator je ustrajao na održavanju turnira što svjedoči o njegovoj kvaliteti. Nadam se da će uspjeti premostiti teškoće do iduće godine i da ćemo ga tada moći pratiti kao i prethodnih godina.- rekao je Milan Čolić.

Marin Čilić, aktualni pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta, u Domu sportova je slavio rekordna četiri puta, a u veljači 2015. bit će u lovu na nove rekorde. Najbolji hrvatski tenisač će pod vodstvom Gorana Ivaniševića pokušati produžiti pobjednički niz započet 2013. i po prvi put u karijeri jedan turnir osvojiti triput zaredom, baš kao što je to njegovom treneru uspjelo na Croatian Indoorsu u Zagrebu i Splitu, od 1996. do 1998.

– Ovo je jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira, posebno za mlade igrače. Meni je uvijek bio odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu. Nakon osvajanja prošlogodišnje titule nastavio sam najduži pobjednički niz u karijeri i na drugim turnirima. Drago mi je što će se ponovno okupiti svi naši najbolji tenisači, a vjerujem da će biti i par pozivnica za mlade nade,- izjavio je branitelj naslova pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa Marin Čilić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply