I dalje besplatan prijevoz za dobrovoljne darivatelje krvi

I dalje besplatan prijevoz za dobrovoljne darivatelje krvi

Zbog brojnih upita novinara i građana, iz Ureda za informiranje Grada Zagreba poslano je priopćenje o pravu na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a za dobrovoljne darivatelje krvi koji zadovoljavaju uvjete iz čl. 32 Odluke o socijalnoj skrbi. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Dana 22. prosinca 2014. godine na 22. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba izglasan je proračun Grada Zagreba za 2015. godinu u kojem su osigurana sredstva za prijevoz dobrovoljnih darivatelja krvi na poziciji Gradskog ureda za zdravstvo u ukupnom iznosu od 5.000.000,00 kuna. Na istoj sjednici Gradske skupštine izglasana je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja u članku 32. utvrđuje pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a za dobrovoljne darivatelje krvi. Na taj način stečeni su uvjeti za podmirivanja troškova prijevoza za korisnike koji ostvaruju pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi u 2015. godini, među kojima su i dobrovoljni davatelji krvi.”

Kako možete ostvariti pravo na besplatni prijevoz, a dobrovoljni davatelj ste krvi, možete pročitati OVDJE, a tko sve može darovati krv, možete pročitati OVDJE.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply