Malonogometna momčad AK Siget donirala 10 000 kuna Udruzi „Krijesnica“

Malonogometna momčad AK Siget donirala 10 000 kuna Udruzi „Krijesnica“

Nogometaši malonogometne momčadi Autokluba Siget vođeni sportskim legendama Miroslavom Ćirom Blaževićem i Damirom Škarom donirali 10 000 kuna Udruzi „Krijesnica“

Donaciju su uručili Miroslav Ćiro Blažević i  Damir Škaro, a u ime Udruge „Krijesnica“ donaciju je primio gospodin Zoran Mitrović, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruge „Krijesnica“.  Osim novčanih sredstava gosti su djeci iz Udruge „Krijesnica“ donijeli i nogometne lopte.

– Jedna od aktivnosti udruge Krijesnica jest smještaj roditelja i djece koja se liječe od malignih bolesti u jedan od naša dva stana koja smo dobili od Grada Zagreba. Dva trosobna stana, udruga Krijesnica svim roditeljima plaća smještaj odnosno troškove režije i pokriva troškove održavanje stanova. Ova donacija koju ćemo danas dobiti je upravo namijenjena u tu svrhu. Dakle pokrivanje troškova stanovanja i pokrivanje troškova za režije za roditelje čija su djeca oboljela od malignih bolesti i koja se liječe u dječjoj klinici Zagreb KBC rebra. U tom smislu hvala vam puno što ste donirali, jer svaka kuna je dobrodošla. – rekao je Zoran Mitrović

– Ja mislim da nema ljepšeg osjećaja nego doći u ovakvu nepriliku i napravit priliku, ja se moram zahvaliti gospodinu Škari jer on je imao taj refleks da napravimo ovakvu gestu koja me uistinu učinila sretnim. Zahvaljujem Damiru Škari, dečkima iz Sigeta, što sam ja bio jedan dio ove grupe koja je napravila jednu gestu i kako sam Škaro kaže da bi trebala ona bit pokretač  za sve one koji su u mogućnosti napraviti nešto slično kako bi naša djeca lakše pobijedila ovo što ih je nažalost zateklo. Hvala vam i jako se ugodno osjećam.- rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

–  Kao predstavnik autokluba Siget i finalista ovogodišnjeg turnira Kutije Šibica i kao glavni tajnik kluba olimpijaca, često radimo humanitarne akcije. Sada kada smo došli u finale i osvojili ga odmah smo  rekli da se odričemo nagrade i da ćemo ju pokloniti u humanitarnu udrugu Krijesnice gdje mislimo da je najpotrebitije jer se djeca i roditelji bore sa tom teškom bolesti i posljedicama te teške bolesti. Veliko nam je zadovoljstvo da smo mogli djecu razveseliti i nastavit ćemo i dalje raditi u ime autokluba i olimpijaca. – rekao je Damir Škaro.

Udruga “Krijesnica” je udruga koja se bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.  Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Također, Udruga okuplja i niz stručnjaka na tom području koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario  ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply