FOTO: Otvorena izložba „Zagrebačkim ulicama… Zagreb u kamenu“

FOTO: Otvorena izložba „Zagrebačkim ulicama… Zagreb u kamenu“

U Prirodoslovnom muzeju otvorena je izložba „Zagrebačkim ulicama… Zagreb u kamenu“ koja Gradu Zagrebu daje  nove dimenzije ulica, trgova, fontana, poznate i manje poznate zgrade, eksterijere i interijeri.

-Što reći o samoj izložbi Zagrebačkim ulicama Zagreb u kamenu. Možda ono najjednostavnije rečeno da ćete ovdje moći vidjeti različite vrste kamena koje su građene Zagrebačke manje poznate i poznate građevine, pločnike, ulice kojima svakodnevno prolazimo.- rekla je Tatjana Vlahović, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja.

–  Izložba zagrebački ulicama Zagreb u kamenu otkriva Zagreb kroz znanstvenu prizmu jedne prirodoslovne šetnje zagrebačkim ulicama Sve ono što inače gledamo prolazeći Zagrebačkim ulicama u ovoj izložbi se prikazuje u potpuno drugačijem svijetlu tako ulazimo u strukturu grada pronalazeći detalje o tome kako i čime je Grad Zagreb izgrađen. Na taj način obogatili smo ne samo kulturnu, već i velikim dijelom i turističkom djelu Grada Zagreba te se nadamo da će izložba biti jako posjećena.- rekla je Vesna Kusin.

Izložba  Zagrebačkim ulicama… Zagreb u kamenu otvorena je do 1. studenog 2015.godine.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply