FOTO: Vesna Kusin otvorila manifestaciju “Niko me neće”

FOTO: Vesna Kusin otvorila manifestaciju “Niko me neće”

Na poziv voditelja Centra Miroslav Krleža Gorana Matovića, u Memorijalnom centru Miroslav i Bela Krleža, na Krležinom gvozdu, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je manifestaciju Niko me neće.

Ovo multimedijalno događanje, koje se održava na dan Krležine smrti, od 12,00 do 22,00 sata, na raznim lokacijama u gradu, osmišljeno je prema autorskom konceptu Gorana Matovića i Sibile Petlevski uz podršku Grada Zagreba, Muzeja grada Zagreba, Centra Miroslav Krleža, Memorijalnog prostora Miroslav i Bela Krleža, Teatra poezije i Projekta Theatrum Mundi Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

– Mislim da je ovaj dan vrlo značajan, ne samo zbog toga što je na današnji dan umro Miroslav Krleža, nego što ovom manifestacijom zapravo se ukazuje na dimenziju centra Miroslav Krleža koji je Grad Zagreb osnovao ove godine pri muzeju Grada Zagreba s tendencijom da to postane mjesto neprekidnog istraživanja Krležina opusa i bavljenja Miroslavom Kreležom koji je stvarno jedna vrlo značajna ličnost ne samo Grada Zagreba nego i Hrvatske. Kao što je reko Goran Matović, voditelj ovoga centra da Zagreb ima uz Sljeme još jednu veliku planinu, a to je Miroslav Krleža i ja mislim da je tu u pravu. Mislim da je ovo mjesto gdje ćemo se sve češće sastajati i živjeti na neki način sa Miroslavom Krležom koji je oslikao tako sve životne situacije koje su primjenjive danas, ali i u budućnosti, što pokazuje da je svevremeni i da ga trebamo čitati. – kazala je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply