FOTO: Zimska služba spremno dočekala prvi snijeg u Zagrebu

FOTO: Zimska služba spremno dočekala prvi snijeg u Zagrebu

U prostoru glavne baze Zimske službe održana je  konferencija za medije povodom snježnog nevremena koji je u noći sa subote na  nedjelju zahvatio Zagreb i okolicu. Konferenciji za medije prisustvovali su voditelj Zimske službe Alen Gospočić,  zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

-Oborine su počele jučer oko 22,00 sata,  intenzivno sve ekipe njih 227 noćas i  danas cijeli dan i slijedeću cijelu noć čistit ćemo snijeg.  Sutra  očekujemo da će grad bit u potpunosti normaliziran i da će svi sugrađani  moći na posao i na sva odredišta. Još je sto ekipa išlo na brdske linije, a ono što je najbitnije da sve autobusne i tramvajske linije rade besprijekorno. Ukupno je 227 ekipa na terenu i potrošilo se oko 1200 tona soli i imamo dovoljno soli za još 12 ovakvih snjegova! – rekao je Alen Gospočić.

Dogradonačelnica Grada Zagreba Sandra Švaljek, izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom Zimske službe i složila se s izjavom Alena Gospočića.

– Ovo mogu samo potvrditi, napravila sam nekoliko krugova po raznim kvartovima u gradu, ceste su stvarno dobro očišćene isto tako i nogostupi i ono što je jako važno pristupi birališnim mjestima su očišćeni. Građani mogu izaći na izbore bez ikakve bojazni da će slomit nogu ili ruku po putu tako da sve dobro funkcionira. Vozeći se Zagrebom vidjela sam puno naših sugrađana koji su uzeli svoje lopate čiste parkirališta i  ulaze pred zgradama.  Njih  bi pohvalila, očito su slušali vremensku prognozu i pridružili se našoj zimskoj službi u čišćenju grada!- rekla je Sandra Švaljek.

Alen Gospočić je najavio kako će u ponedjeljak rano ujutro krenuti sa čišćenjem sljemenske ceste te će i pristup Sljemenu bit očišćen za sva vozila.

– Ja bi također izrazio zadovoljstvo radom naše Zimske službe i ono što je dobro, vremenska prognoza najavljuje da noćas neće padati snijeg tako da će zimska služba moći  radit 24 sata. Tako da bi sutra omogućili sugrađanima normalno kretanje po Gradu Zagrebu.- rekao je Darinko Kosor.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply