Milihramu pobjeda, Lepanu 19. memorijal “Tibora Šaramoa”

Milihramu pobjeda, Lepanu 19. memorijal “Tibora Šaramoa”
Hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama Tomislav Lepan pobjednik je 19. memorijala “Tibor Šaramo”, koji je u petak održan na rijeci Savi, u sklopu tradicionalnog 44. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.
Lepan je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po srednje niskom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od desetak Celzijevih stupnjeva, preveslao za 37:05,06 minuta, te za 1,27 sekundi nadmašio svog reprezentativnog i klupskog kolegu iz KKK “Končar” Igora Gojića, dok je treće mjesto u vremenu 39:10,79 zauzeo Tomislav Hohnjec također iz KKK “Končar”.Bila je to peta pobjeda Lepana na memorijalnoj utrci, koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa. Lepenu je prigodnu sliku akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 44. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 90-ak posada i stotinjak kajakaša i kanuista iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je ponajboljem hrvatskom kanuisti Emilu Milihramu iz Varaždina koji je prvi put nastupio u konkurenciji kajakaša i ostvario uvjerljivu pobjedu s vremenom 34:21,91 ispred Anesa Sudića iz Banja Luke (34:54, 31), dokje treće mjesto osvojio Damian Kukec iz KKK “Varteks” (35:34,78).

Milihramu je pripao tradicionalni prelazni pehar jedinog našeg dnevnog sportskog lista Sportskih novosti, kojeg mu je uručio novinar SN Dean Bauer.

Tekst: HINA

Foto:  HINA/ Denis CERIĆ/ ua

Leave a Reply