GRADSKA SKUPŠTINA/ DAVOR BERNARDIĆ: Hrvatska stoji zato, što je stao Zagreb!

GRADSKA SKUPŠTINA/ DAVOR BERNARDIĆ: Hrvatska stoji zato, što je stao Zagreb!

…i to je istina, ništa od velikih projekata nije realizirano od zbrinjavanja otpada, žičare, obnove stadiona na  Maksimiru, ništa se ne događa.- rekao je Davor Bernardić, u raspravi o zagrebačkom proračunu za 2015. godinu.

Nakon te rečenice pokrenuo se niz replika iz redova HDZ-a.

– Zagreb stoji jer Hrvatska već 12 kvartala nazaduje, svaka treća osoba je na rubu siromaštva, a naše mlade intelektualce tjerate van. Zbog vaše nesposobne Vlade ništa nije kako treba biti. – rekla je Margareta Mađerić.

– Najgora Vlada je ona koja je optužena za korupciju- odgovorio je Davor Bernardić.

– Zagreb na sreću nije djelio sudbinu Hrvatske. Da li je  na nama da se verbalno porazimo i matiramo na politički način ili preuzmemo odgovornost za stanje u Zagrebu? Mislim da je na svima nama da radimo na boljitku za bolji život naših sugrađana.- rekla je Sandra Švaljek.

Rasprava o amandmanima za proračun trajala je poprilično kratko i bez većih napada na proračun koji će biti znatno manji nego u 2014. godini.

– Sve smo učinili kroz amandman zamjenice gradonačelnika i mislim da je to u ovim uvjetima primjereno. Kada je započela procedura izrade proračuna, nedostajali su pokazatelji makroekonomske i financijske politike, zakonski okvir bio je nedorečen, a proračun se donosi u uvjetima recesije i krize. – rekao je Slavko Kojić.

Grad Zagreb dobio je proračun za 2015. u iznosu od 6,85 milijardi kuna za koji je glasovala većina zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini – 26 ih je bilo za, a 22 protiv – unatoč tome što je proračun manji 6,6 posto od ovogodišnjeg, kao i nekim najavama da “zbog tanke većine” neće proći.

Izglasavanje proračuna su podržali zastupnici s Nezavisne liste Milana Bandića, HSLS-a, HSS-a, HSU-a i nezavisni Vladimir Ferdelji, dok su protiv bili zastupnici iz SDP-a, HDZ-a i HNS-a.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto. Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply