Vozni red ZET-a za zimske školske praznike i blagdane

Vozni red ZET-a za zimske školske praznike i blagdane

Tijekom zimskih školskih praznika, kao i ranijih godina, raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu bit će prilagođen prometnoj potražnji. Izmjena će biti i za vrijeme božićnih blagdana, odnosno novogodišnjih praznika.

Na Božić, kao i na blagdan svetog Stjepana te na Novu godinu, u primjeni će biti nedjeljni raspored.

U petak, 2. siječnja i ponedjeljak 5. siječnja, na većini će se linija, gdje prometna potražnja to dopušta, primjenjivati subotnji vozni red, no, gdje za to postoji potreba, autobusi će voziti prema uobičajenom rasporedu radnoga dana ili posebnom voznom redu.

Raspored radnog dana primjenjivat će se na linijama 107 (Jankomir – Žitnjak), 159 (Savski most – Odranski), 204 (Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska), 222 (Remetinec – Žitnjak), 232 (Dubrava – Čret) i izvanrednoj liniji (Mihaljevac – Sljeme). Istovremeno, prema posebnom rasporedu vožnje prometovat će linije 109 (Črnomerec – Dugave), 228 (Svetice – Rebro – Svetice) i 268 Glavni kolodvor – Velika Gorica)

Autobusna linija 236 (Kampus – Čavićeva), od srijede, 24. prosinca, do utorka, 6. siječnja, bit će privremeno obustavljena.

Od ponedjeljka, 29. prosinca, do petka, 9. siječnja, za vrijeme školskih praznika, radnim danom reducirat će se pojedini polasci dnevnih tramvajskih linija, no tramvaji linija 1, 8, 13 i 15 vozit će prema uobičajenom rasporedu.

U novogodišnjoj noći, zbog  svečanog dočeka Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića, Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a, u suradnji s Prometnom policijom, prema potrebi će preusmjeriti tramvajski promet na Glavni kolodvor.

Na blagdan Sveta tri kralja, u utorak, 6. siječnja, tramvaji i autobusi vozit će prema nedjeljnom voznom redu, ali će u prometu biti i tramvajska linija 8, koja će, kao i linija 14, prometovati pojačano zbog najavljenog održavanja muške utrke Vip Snow Queen Trophy na Sljemenu.

Utrka Svjetskog skijaškog kupa za dame, trebala bi se održati u nedjelju, 4. siječnja, a tramvaji i autobusi vozit će prema nedjeljnom voznom redu. Ukoliko vremenske prilike budu naklonjene organizatorima utrka, prema Sljemenu će navijače vozitit i autobusi izvanrednih linija.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply