ŽELIM ŽIVOT: Prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna

ŽELIM ŽIVOT: Prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna

Koncert za život, održan 19. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu, i devetu godinu za redom okupio je više od 25.000 građana koji su svojim dolaskom podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Tijekom raspjevane glazbene noći građani nisu zaboravili na solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu te su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 193.000 puta i tako donirali više od 1,2 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade.

– Zahvaljujem svim građanima koji su nam se pridružili večeras. Građani Lijepe naše još su jednom pokazali da imaju veliko srce prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu jer su svojim pozivima omogućili da Zaklada nastavi s misijom širenja Registra. Nedavno je iz hrvatskog Registra ostvarena 44. transplantacija krvotvornih matičnih stanica što za oboljele znači novu šansu za život, a nama daje dodatan poticaj u našem radu. – rekla  je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Na glavnom zagrebačkom trgu brojne estradne zvijezde kao što su Psihomodo Pop, Opća opasnost, Lane Jurčević, Halid Bešlić, Đani Stipaničev, Neda Ukraden, Ivan Zak, Hari Rončević, Jasmin Stavros, Adastra, Giuliano, Boris Novković, Maja Šuput, Begini, Renato Metesssi i Zvijezda, zabavljali su 25 000 okupljenih građana koji su došli podržati deveti puta za redom humanitarnu akciju Želim život.

Dok su se u call centru u Gradskoj kavani javljali  brojni uglednici iz hrvatskog javnog života, među njima su bili svi kandidati za predsjednika Republike Hrvatske i aktualni predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, brojni članovi Vlade Republike Hrvatske, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek i mnogi drugi.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply