Položen kamen temeljac Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija

Položen  kamen temeljac Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija

Polože je kamen temeljac za najveću kapitalnu investiciji u Gradu Zagrebu za slijedeću godinu, izgradnju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL).

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek i voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević.

Izgradnja Centra u potpunosti će se financirati sredstvima Europske unije, Grad Zagreb je ustupio zemljište bez naknade. Potencijal ovakvog Centra za razvijanje kompetentnosti i konkurentnosti gospodarstva značajan je ne samo za Zagreba i Hrvatske, već i za cijele Regiju, pa čak i za Europsku uniju.

– Ovo je prvi projekt iz strukturnih fondova za 2014.-2020. godinu, ja sam na to ponosan da je ministarstvo poduzetništva prvi korisnik tih sredstava i ovo je projekt koji je funkcionira kao agencija na regionalnoj razini osam zemalja za poduzetničko učenje. Grad Zagreb ovim centrom dobiva moderan kongresni centar, koji nismo imali.- rekao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta .

Uz vrtić i školu u naselju Kajzerica (gdje se stanovništvo u posljednjih 10 godina utrostručilo), budući kompleks regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za jugoistočnu Europu SEECEL i kompleksa URIHO – proizvodno-rehabilitacijskog sadržaja, ovaj dio Zagreba dobit će dodatnu važnost na gradskoj i regionalnoj razini

– Ovo je projekt koji je od značaja ne samo za Grad Zagreb nego i za cijelu Hrvatsku. Za Grad Zagreb ovakav projekt i ovakav objekt puno znači to će biti Centar za razvoj poduzetničkih kompetencija, znamo koliko je teško poslovati na tržištu kao što je tržište europske unije, velik je broj tvrtki koji se ravnopravno natječu i žele za sebe osigurati što bolju poziciju. Da bi dali vjetar u leđa poduzetnicima upravo je potreban ovakav jedan Centar. Isti tako on će biti mjesto susreta poduzetnika. Ovo će biti jedan centar Zagreba, koji će objedinjavati različite namjene, ovdje će biti stjecište poslovnih ljudi, ali i mjesto brojnih događaja.- rekla je Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply