Zoolimpijada u zagrebačkom ZOO-u od 2. do 11. siječnja

Zoolimpijada u zagrebačkom ZOO-u od 2. do 11. siječnja

Učenici od 2. do 6. razreda će tijekom zimskih praznika moći sudjelovati u Zoolimpijadi, edukativnom programu zagrebačkog Zoološkog vrta koji, kako kažu, kod djece razvija zdrav natjecateljski duh i timski rad.

Zoolimpijada će se u zagrebačkom ZOO-u održavati od 2. do 11. siječnja 2015. Riječ je o jednodnevnom programu koji traje od 8 do 15 sati, priopćio je u srijedu ZOO.

Ističe kako carstvo životinja skriva mnoštvo rekorda, a kako bi ih izbliza upoznali i s njima se usporedili, za školarce je osmišljeno mnoštvo zabavnih igara. U nastambi gibona organizirat će se igra spretnosti, nakon inspiracije lavovima igra u kojoj se treba pokazati snaga lavljeg čopora, a mladi će se natjecatelji moći usporediti i sa zmijama. Pred njih će, naime, biti stavljene raznovrsne prepreke na tzv. zmijskom poligonu. U ZOO-u kažu kako je to dio igara u kojima se traže spretnost, brzina i snaga igrača, a razvijaju zdrav natjecateljski duh i timski rad.

Kroz igru se prikupljaju bodovi, a svakog sudionika Zoolimpijade na kraju dana očekuje odličje.

U skupini mogu biti 24 djeteta, a svaku skupinu vode dva edukatora. Polaznicima su tijekom sedmosatnog boravka u Zoološkom vrtu uz kupljenu ulaznicu osigurani užina, slastica i čaj.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply