Prvi turnir boćarskog kluba HVIDR-a Trešnjevka

Prvi turnir boćarskog  kluba HVIDR-a Trešnjevka

Boćarski  klub HVIDR-a Trešnjevka, po prvi puta organizirala je ovakvu vrstu natjecanja, a povod je peta godina postojanja kluba.

Turnir je  posvećen svim žrtvama Vukovara pod geslom „Zapamtite Vukovar“.

-Ovaj  turnir se odvija u čast pete godišnjice osnutka našega kluba i čast u svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja odnosno sjećanje na grad Vukovar. Geslo pod kojim se odvija ovaj turnir nosi naziv: Zapamtite Vukovar. A to se sve to poklopilo sa našom godišnjicom u kojoj smo objedinili sa ovim turnirom, koji će biti u budučnosti veći i bolji. Osam ekipa se natjecalo, a u finale su došle samo dvije ekipe.- rekao je Marko Badrov, predsjednik boćarskog  kluba HVIDR-a Trešnjevka.

Natjecatelje je posjetio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

– Grad Zagreb dosta surađuje sa braniteljskim udrugama, sa Hvidrom Zagreba, Hvidrom Trešnjevke. Organizirali smo druženje sa svim braniteljskim udrugama u palači Dverce. Imali smo prilike čut i branitelje iz Savske, kojima je Grad Zagreb puno pomogao i dajemo im podršku dok god budu djelovali u skladu sa zakonom i dok god budu mirno i dostojanstveno borili za svoja prava, imat će Grada Zagreba. Ja ću ih posjetiti i za Božić, tako smo se dogovorili na primanju, a ovo je jedna od aktivnosti Hvidre Trešnjevke i sve aktivnosti Hvidre, tu su članovi ljudi koji su dali djelove svojih tjela za Hrvatsku i na njih trebamo posebno pazit i onjima trebamo posebno brinut. A drago mi je da se na ovakav način druže i ispunjavaju svoje slobodno vrijeme.- rekao je Darinko Kosor.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply