CKT: Novi program nedjeljom

CKT: Novi program nedjeljom

Centar za kulturu Trešnjevka u prosincu nastavlja s nizom nedjeljnih matineja, adventskih radionica, a uz već poznate programe ove nedjelje u CeKaTeu počinje i jedan novi program.

Na sceni Teatra na Trešnjevci s početkom u 11:30 sati, bit će predstava Snježna kraljica. Andersenova slojevita bajka o dvoje djece, o Kayu i Gerdi, koja postaju predstavnici s jedne strane hladnog, kritičnog i neosjetljivog uma, a s druge strane naivno nevinog i emocionalnog mentaliteta, koji kreću na veliko putovanje odrastanja. Redatelj je Branko Banković. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Nakon nedjeljne matineje pozivamo velike i male da nam se pridruže na još jednom izdanju adventskog ateljea. Ovoga puta izrađivati ćemo ukrase za božićno drvce i dekoraciju doma. Cijena: 20 kuna jedan roditelj+dijete, 10 kuna svako sljedeće dijete. Zbog ograničenog broja mjesta za radionicu se primaju predbilježbe.

Novi program, Kvaka 808, u CeKaTeu kreće u nedjelju 14. prosinca s početkom u 18:00 sati. Kvaka 808 je radijska emisija o suvremenoj hrvatskoj književnosti koja se emitira svake druge nedjelje od 18 do 19 sati na Radiju 808. Nela Simić voditeljica je kazališno-radijsko-televizijskog javnog sučeljavanja i promoviranja književnika i književnosti. Uz pomoć publike u dvorani CeKaTea, televizijskih kamera i radijskih mikrofona omogućit će trenutak pozornosti knjizi i onima koji je stvaraju.

„Želja nam je slušateljima ponuditi dodatan edukativno zabavni sadržaj koji bi pomogao u promocije emisije i privukao ne samo slušatelje već i gledatelje. Koncept koji smo zamislili jest održati radijsku emisiju u istoj formi kako bi u eteru zvučala kao i do sada, ali je u kazalištu raščlaniti na novinarske forme tj. rubrike i prikazati je kao kazališnu predstavu“, kaže autorica i voditeljica programa Nela Simić.

U prvoj javnoj Kvaki bit će predstavnici Bookse, Ženskih studija i Centra za kreativno pisanje. Ulaz je besplatan.

 

Leave a Reply