Borna Rendulić noćas debitira u NHL ligi

Borna Rendulić noćas debitira u NHL ligi

Rođeni Zagrepčanin Borna Rendulić (22) noćas bi trebao zaigrati za Colorado Avalanche u susretu protiv Nashville Predatorsa, i time bi postao prvi hokejaš rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao u najjačoj ligi svijeta, NHL-u.

“On će biti s nama večeras i igrat će. Prema onome što mi je rekao trener Lake Erie Monstersa Dean Chynoweth, Rendulić je igrao vrlo dobro u Monstersima”, izjavio je trener Colorada Patrick Roy, a objavljeno je u utorak na internetskom portalu kluba.

“Kada Rendulić večeras izađe na led u Denveru, bit će to više od debija u NHL-u za jednog prespektivnog igrača Colorado Avalanchea, to će biti prvi puta da je hokejaš rođen u Hrvatskoj zaigrao u NHL utakmici”, objavljeno je na internetskom portalu Colorada.

Ove sezone momčad Colorada poharale su ozljede, pa je iz njihove podružnice Lake Erie Monstersa osam igrača dosad skupilo NHL minutažu.

Rendulić je u svibnju ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa dvostrukim NHL prvacima Colorado Avalancheom, prošao je njihov trening kamp, a potom je poslan na kaljenje u Coloradovu podružnicu u AHL ligi, u ekipu Lake Erie Monstersa. Tamo je u 21 utakmici upisao ukupno 4 gola i 3 asistencije.

Prije dolaska u SAD, Rendulić je odigrao dvije sjajne sezone u najjačoj finskoj hokejaškoj ligi, u klubovima Assat Pori i Hameenlinna, gdje je u 94 susreta upisao 19 pogodaka i 25 asistencija.

A najbolji igrač u povijesti Colorado Avalanchea bio je kanadski Hrvat Joe Šakić, koji ih je predvodio do naslova prvaka NHL-a 1996. i 2001. godine, a sada ima funkciju izvršnog potpredsjednika hokejaških operacija (sportski direktor).

Tekst:  HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply