ABA LIGA: Cedevita dočekuje Zadar u Domu sportova

ABA LIGA: Cedevita dočekuje Zadar u Domu sportova

U ponedjeljak u 18:00h Cedevita će u Domu sportova u sklopu 11. kola ABA lige dočekati Zadar. Zagrepčani će se Zadranima suprotstaviti nakon što su u Euroligi u petak teško poraženi od moćnog CSKA sa 97:79. Sokolove posebno boli što su u toj utakmici već u prvom poluvremenu primili 60 poena, tako da protiv Zadra žele popraviti dojam i vratiti se na pobjedničke staze.

“Analizirali smo utakmicu protiv CSKA. Imamo neke probleme, no sigurno da ćemo ih riješit protiv Zadra. To ipak nije ekipa na razini CSKA. Imaju svoje prednosti i mane. Dva oslonca su im Florence na poziciji playmakera i Sobin na poziciji četiri-pet, a tu je uvijek i njihov kapetan Ive Ivanov. Ako uđemo kako bi trebali, s pravim motivom i pristupom, definitivno smo u ulozi favorita i možemo tražiti svoju pobjedu”, rekao je jedan od pomoćnih trenera Cedevite, Dražen Orešković.

Mladi krilni centar Marko Arapović u posljednje vrijeme u momčadi Cedevite dobiva sve značajniju minutažu i u porazu od CSKA on je bio jedna od svijetlih točaka Cedevite s, uz šut iz igre 4/5, osam ubačenih poena za 13:25 min.

“Mislim da tu utakmicu rezultatski treba što prije zaboraviti, no moramo puno naučiti iz grešaka koje smo radili. Ne smijemo primiti 60 poena u jednom poluvremenu i to si nijedna ozbiljna ekipa ne smije dozvoliti. Krenuli smo se pripremati za Zadar i protiv njih od prve minute moramo pokazati još veću želju, energiju i bolju igru nego što je to bilo u drugom poluvremenu protiv CSKA (Cedevita je 2. poluvrijeme u Moskvi dobila s 45:37; op.a.)”, izjavio je Arapović.

Zadar je trenutno 12. na tablici s tri pobjede i sedam poraza, no to je momčad koja ima vrlo dobrih igrača.

“To je jedan spoj mladih i starih igrača, koji zasad ne funkcionira onako kako ja mislim da bi mogao, no polako se uigravaju”,dodao je Arapović. “Protiv Krke su imali par razdoblja gdje su stvarno odlično igrali i mislim da oni dosta ovise o Florenceu i Sobinu, tako da nam je prvi cilj zaustaviti njih.”

Tekst: KK Cedevita

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply