Na velesajmu otvoren Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena

Na velesajmu otvoren Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena

Na Zagrebačkom velesajmu zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek prisustvovala je otvorenju tradicionalnog Božićnog sajma u organizaciji Međunarodnog kluba žena.

Ovogodišnji božićni sajam okupio je žene iz dosad najviše zemalja, njih 42, a sav prihod namijenjen je kupnji potrebne medicinske opreme za odjel neonatologije Kliničke bolnice Sveti Duh.

Međunarodni klub žena nevladina je i neprofitna udruga koja okuplja žene koje su u Zagreb došle iz raznih zemalja. Božićnim sajmom žele prikupiti sredstva za pomoć hrvatskim institucijama ili grupama koje rade za dobrobit žena i djece.

Međunarodni klub žena ne donira sredstva u novcu, već u proizvodima ili uslugama: na zagrebačkome velesajmu dio štandova prodaje predmete ručnog rada, odjeće i nakita iz raznih zemalja, a na drugim se štandovima može kupiti tradicionalna hrana po simboličnim cijenama.

Ovo je 21. po redu božićni sajam kojeg podržavaju domaće ili strane tvrtke, veleposlanstva i lokalna zajednica. Osim kupovine suvenira i hrane posjetitelji mogu sudjelovati i u tomboli. Sponzor glavne nagrade, putovanja u Amsterdam za dvoje, je zrakoplovna tvrtka KLM.

Tekst: HINA/ZNA.HR

Foto: Zagreb.hr

 

Leave a Reply