GRADSKA SKUPŠTINA: Proračun Grada Zagreba kreira premijer Milanović

GRADSKA SKUPŠTINA: Proračun Grada Zagreba kreira premijer Milanović

Zastupnik Zvane Brunić pitao je zamjenicu gradonačelnika Sandru Švaljek, s obzirom da je pročitao u jednim dnevnim novinama izjavu Darinka Kosora na temu Gradskog proračuna, tko proračun kreira, da li je to ona, Kosor ili netko treći.

– S obzirom da sam prozvan dat ću odgovor na kreiranju proračuna Grada Zagreba najveći utjecaj ima Zoran Milanović.- rekao je Darinko Kosor.

Brunić je još pitao da li je Vladimir Ferdelji u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga pozvan kao predstavnik Gradske skupštine, HSLS-a ili struke.

Švaljek mu je odgovorila da je za njega jedini kriterij bio stručni, te da zahvaljujući svom iskustvu može pridonjeti radu Holdinga.

Na aktualnom satu ponovo se dotaknulo pitanje divljih odlagališta otpada i zbrinjavanja glomaznog otpada.

– U Zagrebu je više od 300 divljih odlagališta i praktički svaki dan se komunalnom redarstvu prijavi nova lokacija.- rekao je Davor Bernardić.

– Do kraja godine profunkcionirati će  još četiri reciklažna dvorišta, zatražena je okolišna dozvola za odlaganje svih vrsta obrađenog otpada na Jakuševcu do kraja 2015. godine.- rekla je Sandra Švaljek.

Andriju Mikulića zanimalo je da li se odustalo od građenja sportske dvorane u Granešini, jer ta dvorana je jedna od prioritetnih kapitalnih ulaganja.

– Od projekta se ne odustaje, osigurano je milijun i pol kuna za izradu projektne dokumentacije za školu, no za kompletnu izgradnju potrebno je 25 milijuna kuna. Zbog toga je, u tijeku izrada popisa objekata koji bi se gradili po principu javno-privatnog partnerstva.- rekla je Sandra Švaljek.

Ivan Tepeš zastupnik HSP AS postavio je pitanje zamjenici gradonačelnika Sandr Švaljek, dali se sastala ili telefonski čula sa gradonačelnikom Milanom Bandićem, Tepeš je  doveo u pitanje legitimitet zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek za obavljanje gradonačelničke funkcije.

– Građani su na izborima glasali za Milana Bandića, mislim da nemate politički legitimitet, i mislim da bi trebali dati ostavku i raspisati nove izbore.- rekao je Ivan Tepeš.

– Mi smo dobili rješenje od Županijskog suda u tom rješenju napisane su mjere opreza, jedna od mjera je zabrana komuniciranja sa svima onima koji su u postupku. Ja svoju funkciju obavljam samostalno, ja sam bila na listi Milana Bandića i stekla sam politički legitimitet i sukladno zakonu ja sada obavljam dužnost gradonačelnika- rekla je Sandra Švaljek.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply