Darinko Kosor razgledao izložbu umjetničke fotografije gluhih „Moja tiha svakodnevnica“

Darinko Kosor razgledao izložbu umjetničke fotografije gluhih „Moja tiha svakodnevnica“

U galeriji „Kristofor Stanković“ Gradske skupštine Grada Zagreba, održava se 1. međunarodna izložba umjetničke fotografije gluhih „Moja tiha svakodnevnica“ u periodu od 1. – 6. prosinca ove godine u organizaciji Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske „Svijet tišine“. Izložbu je u pauzi zajedanja razgledao i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Darinko Kosor i gradski zastupnici.

– Želja mi je da što više Zagrepčanki i Zagrepčana vidi ovu posebnu izložbu fotografija! Posebno pozdravljam sve goste i fotografe koji su poslali svoje fotografije i došli u Zagreb na ovu izložbu iz Poljske, Italije i ostalih zemalja. Kultura ne poznaje granice! – izjavio je predsjednik Skupštine Darinko Kosor, nakon što je razgledao izložbu.

Izložba predstavlja umjetničke fotografije 26 gluhih fotografa iz Hrvatske, Poljske, Italije, Turske, Velike Britanije, Rumunjske, SAD, Australije i Indije.

– Svaka izložba u organizaciji Udruge „Svijet tišine“ pa i ova, ima ulogu promocije kulture gluhih umjetnika, njihove integracije u društvo, te ujedno i promoviramo grad Zagreb i Republiku Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju. – izjavila  je predsjednica Udruge “Svijet tišine” Vanda Šagovac.
Udruga „Svijet tišine“ osnovana je 2006. godine i u svom uspješnom devetogodišnjem radu postigla je veliki uspjeh u promociji kulture gluhih Republike Hrvatske, u međunarodnoj kulturnoj suradnji i dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za umrežavanje udruga u kulturi gluhih u Europi i šire. U Republici Hrvatskoj organizirala je tri Međunarodne izložbe gluhih umjetnika, 2009. godine u Zagrebu, 2011. godine u Splitu i 2013. godine u Puli, a iduće godine održavaju 4. međunarodnu izložbu gluhih umjetnika u Dubrovniku.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply