ABA LIGA: Uvjerljiva pobjeda Cedevite

ABA LIGA: Uvjerljiva pobjeda Cedevite

U posljednjem susretu 10. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u Sremskoj Mitrovici rutinski pobijedila Mega Leks 81-55 probivši se na treće mjesto ljestvice.

Cedevita je nastupila bez suspendiranog trenera Jasmina Repeše i ozlijeđenog Roka Lenija Ukića, no to se nije primijetilo na igri hrvatskog euroligaša. Cedevita je prvoj dionici imala 11 koševa viška (25-14), u drugoj su domaćini priprijetili smanjivši na -6 (37-31), no zagrebački sastav je u trećoj četvrtini pobjegao na plus 16 i razriješio pitanje pobjednika.

Cedevitu su do sedme pobjede predvodili Miro Bilan sa 17 koševa i 10 skokova, Tomislav Zubčić sa 15 koševa i osam skokova, te Mario Delaš i Nemanja Gordić sa po 10 koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Dušan Čantekin sa 13 i Nemanja Krstić sa 10 koševa.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 10 pobjeda, druga je Budućnost (9-1), a treća Cedevita (7-3). Cibona je na desetom mjestu (4-6), Zadar je stepenicu niže (3-7), a na posljednjem, 14. mjestu je sofijski Levski (1-9).

Tekst: HINA

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply