Darinko Kosor družio se sa zagrebačkim umirovljenicima u Češkoj besedi

Darinko Kosor družio se sa zagrebačkim umirovljenicima u Češkoj besedi

U prostorima Češke besede u Šubićevoj ulici u Zagrebu, otvoreni su 4. dani otvorenih vrata Matice umirovljenika Grada Zagreba. Svečanom otvorenju prisustvovali su predsjednik Republike hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marija Kalebota, predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba i drugi.

Svečani program vodila je zagrebačka glumica  Kostadinka Velkovska, a nakon programa umirovljenici su se htjeli fotografirati sa predsjednikom Josipovćem i predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom. Visoki uzvanici su pogledali i štandove na kojima su umirovljenici Grada Zagreba izložili i svoje proizvode, ručne radove koje rade krateći svoje umirovljeničke dane.

– Kao što vidite na ovim štandovima umirovljenici, štrikaju, rade, heklaju i to prodaju i zato će Grad Zagreb uvijek podržavati udruge umirovljenika. Umirovljenici su i politički dobro organizirani oni imaju i pet svojih zastupnika u Skupštini i najviše se bore za svoja prava. I što je najvažnije u proračunu koji smo morali dosta rezati najmanje smo rezali gradskom uredu za socijalnu skrb, jer koliko god možemo moramo pružiti našim bakama i dedama, da što lakše preživljavaju umirovljeničke dane u druženju i veselju. – rekao je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Tekst /Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply