VRBANOVIĆ: “Pozivamo Hajduk na konstruktivni razgovor”

VRBANOVIĆ: “Pozivamo Hajduk na konstruktivni razgovor”

U Zagrebu je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, poslije koje se predstavnicima medija obratio izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zasjedao je u utorak tri sata na temu neodigranog derbija Dinama i Hajduka, a utorak je izabran kako bi sve zainteresirane strane dobile priliku u međuvremenu se očitovati i donijeti pisana izvješća.

“Izuzetno je bitno ono što smo dobili od Ravnateljstva policije, koji dodatno objašnjava događanja u Maksimiru prije 15 sati i razloge zašto dio navijača nije ušao na stadion. Svima je sada jasno da je policija obavila svoj posao u skladu sa zakonom – obavijestila je domaćina o izgrednicima, potencijalnim izgrednicima i svima kojima bi trebao biti spriječen ulaz na stadion. Tu priča o buntu i otporu pada u vodu”, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović.

Hrvatski nogometni savez smatra neshvatljivim potez Hajduka, koji je odbio izaći na maksimirski travnjak.

“To je neshvatljiv potez Hajduka, institucije hrvatskog nogometa, da se solidarizira s dijelom navijača i ne odigra tu utakmicu. Hajduk je pokušao odgoditi utakmicu za 15 minuta, pa za sat vremena. Nigdje nisam pročitao propis koji bi omogućavao odgodu početka utakmice nekom klubu zato što mu navijači nisu došli na stadion, a još manje da bi igrači i vodstvo odbili igrati zbog toga”, rekao je Vrbanović.

“Možda je i bilo nekih problema s ulaskom, ali liste nisam vidio, time se ne bavim. Za to postoji Ravnateljstvo policije, no to apsolutno nije razlog da se utakmica ne odigra. Nije postojao pravni okvir koji bi Hajduku dao za pravo ne odigrati tu utakmicu. Sve dalje je primjena propisa HNS-a”, nastavio je.

Odlukom povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige, utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Dinamo te su pokrenuti daljnji disciplinski postupci.

“Jedinstveni je stav IO HNS-a da je iznenađen, pa čak i ogorčen, što se tako nešto dogodilo baš na utakmici Dinamo – Hajduk, i da je velikan poput Hajduka izabrao ovaj put. Može postojati nezadovoljstvo radom HNS-a, moglo je biti propusta na ulazu, ali ništa od toga nije razlog za neodigravanje utakmice. Žao mi je što je ostala reakcija iz Splita, jer duboko poštujem tradiciju Hajduka, što nisu ispričali ostalim svojim navijačima za neodigranu utakmicu”, kaže Vrbanović.

Zaključke Izvršnog odbora možete pročitati OVDJE.

Tekst: HNS

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply