U Ledenu dolazi Ledena princeza – najljepša svjetska klizačica!

U Ledenu dolazi Ledena princeza – najljepša svjetska klizačica!

Među više od 100 klizačica i klizača iz 22 zemlje svijeta koji će od 4. do 6. prosinca 2014. godine nastupiti na 47. Zlatnoj pirueti Zagreba, naći će se i jedno posebno zanimljivo ime. Jedna od najboljih svjetskih klizačica i po mnogima najljepša, Finkinja Kiira Korpi.

Ova 26-godišnjakinja rođena u Tampereu u svojoj zemlji nosi nadimak Jääprinsessa, Ledena princeza, zbog svoje sličnosti s Grace Kelly, bivšom princezom od Monaka. Epitet najljepše prvi joj je 2008. dodijelio veliki klizački novinar i fotograf Barry Mittan koji je tada napisao „smatram je najljepšom ženom u umjetničkom klizanju“. Dovoljno da i oni koji nisu do tada – otvore oči.

Kiira koja uz materinji govori i švedski, engleski i njemački jezik, prvi veliki uspjeh doživjela je 2007. godine kada je na Europskom prvenstvu u Varšavi osvojila broncu. U Bernu 2011. sve je ponovila, da bi prije dvije godine u Sheffieldu postala viceprvakinja Europe.

Već tri puta je klizala u Zagrebu. Još 2002. na Zlatnom medvjedu bila je peta, zatim 2007. kada je osvojila srebro na Zlatnoj pirueti, a onda ponovo peta na Europskom prvenstvu 2008. Trebala je doći i prošle godine na EP, no otkazala je u posljednji tren radi ozljede zbog koje je propustila i Zimske olimpijske igre u Sočiju.

– Napokon sam zdrava, spremna za ravnopravnu borbu sa svima! – poručila je Kiira prije dolaska u Zagreb.

Inače, Kiira dolazi iz hokejaške obitelji. Otac Rauno Korpi, vodio je finski ženski hokej tim do bronce na Zimskim olimpijskim igrama 1998. godine.

Kiira Korpi svakako je lice zbog kojeg vrijedi sljedećeg tjedna doći u Ledenu…

Cijene ulaznica

Iako će ovo biti jedno od najjačih izdanja Zlatne piruete do sada, s nizom najvećih svjetskih zvijezda, organizator, Hrvatski klizački savez, ponovo je osigurao povoljne ulaznice za gledatelje. Dnevna karta iznosi 20 kuna, obiteljska dnevna (dvije odrasle osobe i do troje djece) 40, All Event ulaznica (tri dana natjecanja bez revije pobjednika) 50, a obiteljska All Event ulaznica (dvije odrasle osobe, do troje djece, tri dana natjecanja bez revije pobjednika) – 100 kuna.

Pojedinačna ulaznica za reviju pobjednika stoji 50 kuna, a obiteljska (dvije odrasle osobe i do troje djece) – 100 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti u Tisak Media centrima, u online prodaji na www.ticketshop.hr, te u danima natjecanja i na blagajnama Doma sportova.

 

Leave a Reply