Sandra Švaljek primila Marija Možnika

Sandra Švaljek primila Marija Možnika

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek primila je u Gradskoj upravi gimnastičara Marija Možnika i njegovog trenera Tigrana Goričkog.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek čestitala je Mariju na vrhunskim sportskim rezultatima koje postiže zadnjih godina, a posebno na brončanoj medalji na preči  koju je osvojio u listopadu na Svjetskom prvenstvu održanom u Kini. Marijo Možnik je i viceprvak Europe u gimnastici iz 2007. godine, a ovo mu je bio prvi svjetski finale i odmah je osvojio medalju.

– Ovo je jedan svakako veliki korak u naprijed što ste nas primili i nadamo se da će se to nastaviti i dalje, a da neće ostati samo na obećanjima. Znamo i svjesni smo činjenice da smo  loptačka nacija, a da nas samo se tapša po ramenu, gimnastika je takav sport i mi koji nemamo niti jednu dvoranu, osim jedne stare na kinoziološkom fakultetu, nemamo šanse. Razočaran sam izuzetno što nije bilo mjesta ni u projektu Svetice, gdje se našlo mjesta za atletiku, a smatram da se moglo naći mjesta i za gimnastičku dvoranu! – rekao je Tigran Gorički, trener Marija Močnika.

– Prema mojim saznanjima na kineziološkom fakultetu se priprema jedan veliki projekt gdje će biti i vježbalište ne samo za studente, građane, već i za profesionalne sportaše, pa možda je to jedno od rješenja! Doista je puno dobrih razloga da vam se osigura standard kakav gimnastika, kao jedan od tri bazična sporta, zaslužuje. Moramo misliti na naše građane i djecu i dati priliku gimnastici koja se, među ostalim, preporučuje i za razvoj motorike kod djece – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek te je još rekla kako je ozbiljno shvatila iznesene probleme, te da će se u okviru mogućnosti, pokušati iznaći najprikladnija rješenja.

– Ja puno puta moram putovati u Nedelišće koji ima jedini profesionalnu dvoranu i moram trenirati dva puta dnevno, od nedavno sam i znanstveni novak na Kineziološkom fakultetu i ne mogu jednostavno putovati. Ja sam svjestan da ću se do kraja svoje karijere morati snalaziti i da neću imati dvorane, ali imamo dečke juniore koji dolaze i znam da je teško njima obećati, ali što se tiče projekata kako je i trener rekao za Svetice, šteta da se nitko nije u projektu sjetio gimnastike. Bazen, atletski stadion i nogometni centar, moglo je biti mjesta i za gimnastiku. Nadam se da će moji rezultati pomoći tome da se nešto pokrene i da gimnastika dobije zasluženo mjesto u Hrvatskoj i Zagrebu, kakav ima u Svijetu. – rekao je Marijo Možnik

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply