Slatke Zagrebačke njuške

Slatke Zagrebačke njuške

U auli Gradske uprave otvorena je izložba fotografija pasa iz Dumovca Zagrebačke njuške  u organizaciji Zoološkog vrta Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Izložba je humanitarnog karaktera te je sav prihod od prodaje fotografija i kalendara namijenjen programu edukacije skloništa za napuštene životinje grada Zagreba – Dumovec.

– Cijena je 50 kn, evo mislim da će svaki ljubitelj pasa i životinja općenito izdvojiti 50 kn za humanitarne svrhe dati simboličan iznos našem Dumovcu. Dakle u auli gradske uprave otvorili smo humanitarnu izložbu, Zagrebačke njuške.  S nama su bile Gospođa Zajec, gospođa Maljković iz našeg skloništa za nezbrinutu životinje Dumovec i ustanove Zološki vrt. Ovim  smo promovirali i kalendar kojim se skuplja humanitarni prilog od 50 kn  za nezbrinute životinje.- rekla je Sandra Švaljek.

Simboličan iznos od 50 kuna, za kalendar, sa prekrasnim psima koji vas gledaju iz mjeseca u mjesec, puno će pomoći životinjama u Dumovcu.

-Lijepa pobuda, lijepa namjera, a evo još jedan apel bi dala našim građanima da nezbrinute životinje ne ostavljaju na cesti, da imaju srca prema njima, a svima onima koji mogu koji hoće, koji imaju veliki prostor, koji imaju afiniteta za čuvanje životinja, druženja  sa životinjama, da potraže ove pse u skloništu za nezbrinute pse u Dumovcu, ove, lijepe, šarmantne peseke koji već jako dugo čekaju svoje udomiteljske obitelji.- rekla je Sandra Švaljek.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply