DEBATA: Mladi i konzumacija alkohola

DEBATA: Mladi i konzumacija alkohola

U Mjesec borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca zabilježen je porast broja prekomjernih konzumenata i ovisnika o alkoholu, posebno među mladima

Učenici I Gimnazije održali  su debatu na temu Mladi i konzumacija alkohola, u suradnji Grada Zagreba, Gradskog ured za zdravstvo u suradnji sa Hrvatskim debatnim društvom.

Cilj  debate je na atraktivan, mladima pristupačan, način obraditi problematiku vezanu uz alkohol i posljedice koje nosi njegovo prekomjerno konzumiranje na samog pojedinca ali i na društvo u cijelosti.

Gradska skupština Grada Zagreba je na 48. sjednici, 21. ožujka 2013. g. donijela Akcijski plan suzbijanja štetne uporabe u Gradu Zagrebu za razdoblje 2013. -2016. g. s ciljem koordiniranog, sustavnog i učinkovitog suzbijanja štetne uporabe alkohola u Gradu  Zagrebu.

Bez obzira na donešen Akcijski plan, zapažen je porast konzumiranja alkohola kod maloljetnika, a dobna granica sve je niža, tako se alkohol konzumira u već u sedmim i osmim razredima osnovne škole.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply